Aquest és un dels pans que he fet a la panificadora que més m’ha agradat, l’he fet amb diferents proporcions, llavors i farines, però finalment em quedo amb aquesta recepta.
Ingredients:
- 300 gr. de farina de força blanca
- 200 gr. de farina d'espelta integral
- 50 gr. de llavors de sèsam torrades
- 14 de llevat sec
- un raig generós d'oli d'oliva
- 360 ml d'aigua
El llevat que més m’agrada és aquest, el venen a Veritas.
M’agrada el pa sense o amb poca sal, a voltes hi poso una punta de cullera petita, de cafè, de sal.
Poso l’aigua i l’oli al cubell de la panificadora, afegeixo la fina, el llevat i el sèsam.
Tanco i poso el programa de pa esponjós, pes 750 gr. i torrat núm. 2 (de tres).
Llestos!
Quan la panificadora avisa que ja està llest, el trec i el deixo refredar sobre una reixa.
Si poden afegir altres llavors, com flocs de civada, però aleshores redueixo la quantitat de sèsam i hi poso uns 25 gr. de cada.
Màgradaria poser fer-lo, però no trobo farina d'espelta, les proporsions són molt semblants a les que faig servir.
ResponEliminaAixò de poder fer pa i posar-hi la quantitat de sal que un vol es fantàstic. Quina delícia poder fer-se aquest tipus de menjar.
ResponEliminaCaram, has fet proves i proves hehehe. Jo la veritat és que no li he donat un us gaire creatiu i sempre faig servir les barrejes del LIDL... haurè de digievolucionar!!
ResponEliminaDarrerament em passa que se'm fa malbé el llevat fresc. amb aquesta recepta començaré a treballar amb el sec.
ResponEliminaes veu un pa ideal per fer un bon esmorzar i començar el dia amb bon peu!
petonets