dissabte, 8 de febrer del 2014

Tajine de pollastre amb llimones confitades i olives

Feia temps que volia fer una recepta amb llimones confitades, aleshores l’Ada Parellada va publicar aquesta recepta i vaig pensar que ja era hora de mirar que feia. Tinc una tajine de la casa Emile Henry i vaig mirar al seu web les receptes que hi havia. També em vaig mirar les receptes amb tajine del bloc Receptes de cuina del Marroc. Fent-les servir com a base vaig fer aquest pollastre a la tajine.

Ingredients: 

- quatre contra-cuixes de pollastre 
- quatre llimones confitades petites 
- una ceba gran 
- un pebrot verd italià 
- dos tomàquets pera 
- una llima 
- tres grans d’all 
- una cullerada de postres de julivert picat 
- una cullerada de postres de coriandre picat 
- pebre, gingebre, cúrcuma, en pols 
- 150 gr. d’olives manzanilla sense pinyol 
- oli d’oliva verge 
- una cullerada de postres de mantega 
- aigua o brou de pollastre 
- sal 

Posar al foc la tajine amb un raig d’oli i la mantega, hi posem el pollastre, la ceba tallada en juliana, el pebrot a talls regulars, el julivert picat i les espècies.

Quan el pollastre comenci a estar daurat afegir-hi 200-250 ml d’aigua i les llimones tallades a quarts. Tapar la tajine i deixar coure.
Anar vigilant que no es quedi massa sec, si cal se li va afegint aigua i remenar. Deixar coure durant uns 20-30 minuts.

Exprimir la llima i reservar-ne el suc.
Pelar, treure les llavors i tallar a daus els tomàquets, reservar.
Afegir el suc de la llima, el coriandre, els tomàquets i les olives a la tajine i deixar cure uns 10-15 minuts més tapat.

El vaig acompanyar d’arròs gesamí però també quedaria bó amb cuscús.

5 comentaris:

  1. M'encanta la combinació d'ingredients d'aquest plat, i el color resultant! Petons

    ResponElimina
  2. M'encanten les tajines però no n'he fet mai a casa. Això de les llimones confitades ho haurem de provar!

    Salutacions!
    Anna

    ResponElimina
  3. Bernat, jo la tajine la faig servir força, però no havia provat les llimones confitades i m'han agradat molt!
    Si Maria, els colors eren espectaculars, la cúrcuma, les olvies i posar el tomàquet al final i així conservant-ne el color ajuda.

    ResponElimina
  4. Una combinació molt atrevida!!! Però que molt atrevida!!! Desconeixia totalment l'ingredient de la llimona confitada.
    Quina oloreta devia fer......
    Petons,
    Olga

    ResponElimina
  5. Hola! Posant-me al dia després de vacances! Quina recepta més bona, veig que va triomfar! Mersi per la confiança, i comparteixo la recepta!

    ResponElimina