Per motius familiars fa un temps que hem de passar pel Vallès de tant en quant. Aleshores aprofitem per anar al Mercat Ecològic del Vallès que es realitza cada dissabte, en torn rotatiu, a diverses localitats del Vallès: Sant Quirze del Vallès (1r dissabte de mes), Cerdanyola del Vallès (2n dissabte), Barberà del Vallès (3r dissabte) i Rubí (4t dissabte). Hi comprem verdures de proximitat cultivades per gent que estima la terra. Aquesta crema és feta amb unes remolatxes que hi vaig comprar.
Ingredients:
- 6 remolatxes petites
- 3 porros petits
- un litre de brou de pollastre ecològic Aneto
- dues cullerades soperes plenes de crema agre
- un poma reineta
- sal
- oli d'oliva verge
Ho vaig fer pel camí ràpid sense daurar els porros abans o bullir les remolatxes apart amb pell.
Pelar i tallar a daus les remolatxes, tallar els porros (jo deixo una bona part de la tija) a trossos petits.
Posar els daus de remolatxa i els porros en una olla al foc amb el brou de pollastre, tapar.
Deixar que bullin fins que la remolatxa estigui cuita, tot depèn de la mida dels daus.
Apagar el foc i deixar que es refredi una mica tot infusionant-se.
Un cop s’ha refredat hi afegim la poma pelada a trosso, i la crema agre. Triturem bé, jo ho vaig triturar amb el got americà per que em deixa una textura finíssima que m'agrada molt.
Corregim de sal i ho guardem a la nevera fins al moment de servir.
Al servir m’hi vaig posar un rajolí d'oli d'oliva verge, i l'acompanyant unes gotes de llimona.
Sembla molt bona, aqueta crema! Sóc del Vallès i encara no m'he deixat caure pel mercat rotatiu... segur que val molt la pena, a veure si l'enxampo aviat. Petons!
ResponElimina