Un altre d'aquells plats fàcils de fer i que esdevenen plat únic. A mi m'agraden molt.
La coliflor és gairebé escaldada més que no pas bullida, queda cruixent sense estar crua. Es pot fer al vapor si ho preferiu.
També podeu fer-ho amb cansalada, salsitxes, daus de pollastre... Fins i tot amb restes de diferents carns que tingueu a la nevera. En aquest cas hi he posat el tall de foie mi-cuit per que en tenia una punta d'unes restes.
No hi he posat pebre per què la botifarra ja en porta.
Ingredients:
- una coliflor petita
- una botifarra
- una ceba tendra
- herbes aromàtiques
- tres xampinyons grans
- un tomàquet madur gran
- sal
- oli d'oliva verge
- una mica de foie mi-cuit
- un got petit de vi ranci
- formatge ratllat
Posar aigua al foc amb sal.
Pelar la botifarra, tallar-la a talls regulars. Fer amb cada tall una bola petita i reservar.
Jo vaig fer servir tomàquet a daus ecològic de llauna, surten molt bons. Si feu servir tomàquet natural, caldrà que el peleu, li traieu les llavors i el talleu a daus petits. Reserveu.
Picar la ceba tendra i posar-la en una paella amb un rajolí d'oli. Donar-li unes voltes, poques per què la ceba tendra no en necessita masses, seguidament els xampinyons picats. Finalment afegir-hi el tomàquet, el tall de foie mi-cuit i les herbes (alfàbrega, orenga, romaní...). Remenar una mica per tal que el foie es desfaci i salar. Deixar que evapori l'aigua.
Quan comença a estar sec afegir-hi el vi i deixar reduir un cop més.
Un cop ha reduït afegir les boles de botifarra i deixar coure.
Mentre, netegem la coliflor i separem els rams; el tronc el tallem a daus petits.
Un cop bulli l’aigua l’hi afegim.
Un cop torni a bullir l’aigua amb la coliflor ho deixem fer cinc minuts més (depenent de la mida de la coliflor una mica més, la meva era molt petita) i la colem. Ha de quedar cruixen sense estar crua.
En un plat servim coliflor, a sobre les mandonguilles de botifarra i ho acabem amb una mica de formatge ratllat.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada