dimarts, 8 de novembre del 2016

Crema de moniato amb saltejat de boletes, cansalada i pinyons

Catalunya té un munt de receptes d'aprofitament, els tradicionals canelons de Sant Esteve o, fins i tot, el pa amb tomàquet, en són un bon exemple. Aixó si, tantes cases com maneres diferents de fer una recepta.
Aquests dies arreu hi ha receptes d'aprofitament de castanyes i moniatos. Aquesta és una més. Se'n poden fer mil variacions, especiar-la amb curry i alguna altre espècie, posar un brou més fort, afegir-hi porros...

Ingredients:
- dos moniatos cuits
- unes dues cullerades soperes de creme fraiche
- entre mig i tres quarts de litre de brou de ceba Aneto
- un grapat de pinyons
- un grapat de rossinyols
- uns daus de cansalada viada
- sal
- pebre

Posar en un pot el brou a escalfar, no cal que bulli. Afegir-hi els moniatos pelats i triturar amb el braç elèctric. Afegir la creme fraiche i triturar. Salpebrar al gust. Deixar reposar.

En una pealla fregir els daus de bacon, retirar. Saltejar en la grassa que han deixat els rossinyols, quan ja hagin perdut una mica d'aigua afegir els pinyons.


Servir la crema de moniato en un bol, amb una cullerada de cansalada i una de la barreja de bolets i pinyons.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada