dijous, 12 d’abril del 2018

Pastís de xocolata, plàtan i nous de pecan

Avui recupero un pastís que vaig penjar l’any 2007, ja fa 11 anys. L’he recuperat pel meu aniversari (ja 56...), i l’he fet amb modificacions. El post de l’any 2007 el podeu trobar aquí.


 Ingredients
- 2 plàtans madurs petits o un de gran
- 1 tauleta de xocolata sense llet (150gr)
- 80-90 gr. de nous de pecan
- 2 ous
- 4 cullerades soperes de farina
- 4 cullerades soperes de sucre
- 3 cullerades soperes d’aigua
- 125 gr. de mantega
- 1 cullereta de cafè de llevat
- 1 cullereta de cafè de sal

Es desfer la xocolata al microones amb compte que no es cremi, millor temps curs, treure i remenar, i si cal, tornar a posar uns segons... Afegir en calent la mantega tallada a trossets i desfer-la.

Posar en un bol juntament amb els ous, el sucre, la sal, l’aigua, la farina, i el llevat. Barrejar amb el braç elèctric (minipimer). Ben barrejat.
Es tallen petits els plàtans i es trossegen les nous, s’afegeixen a la barreja i es barreja amb una espàtula.
Es posa la barreja en un motlle prèviament untat amb mantega i empolsegat amb farina.
Si el microones és de 900W amb uns 8-9 minuts n’hi ha prou, si és de 800w caldran uns 12-15 minuts. Feu la prova del punxó, si surt net està llest.

Es treu del motllo un cop refredat.