dissabte, 23 de març del 2019

Pizza de sardines

L'anomeno pizza per què he fet servir una massa de pizza, però es podria fer, perfectament, amb una massa de coca o de pa.
Per la mida de la massa de pizza que he fet servir, nou sardines és suficient, si voleu en podeu posar unes quantes més.

Ingredients:
- 9 sardines fresques netes
- 1 massa de pizza Finíssima Buittoni
- 3 cullerades soperes de sofregit de tomàquet
- 2 porros (la part blanca)
- julivert
- alls
- mantega
- oli d'oliva
- sal
- anet
- vi blanc

En un bol amb aigua freda, posar les sardines per que perdin la sang. Anar canviant l'aigua fins que no s'enterboleixi.
Encendre el forn a 220ºC (temperatura que recomana el paquet de la massa de pizza).

Picar ben petits els porros i posar-los a confitar amb la mantega i un rajolí d'oli. Salar. Deixar que treguin l'aigua. Afegir un raig de vi i deixar que s'evapori. Afegir l'anet, un minut i reservar.

Treure les espines de les sardines, jo he demanat a la peixatera que me les netejes (sense cap ni tripa), així sols he hagut de treure-lis les espines i deixar els filets.

Picar el julivert i els alls ben petits.

Estendre la massa de pizza en una safata per anar al forn.
La pintem amb el sofregit de tomàquet (podem ser generosos). A sobre estenem el porro confitat.
Repartim les sardines i salem. A sobre empolsinem amb el julivert i l'all.

Abans de posar al forn, posem per sobre un rajolí d'oli.
10 minuts al forn i llestos.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada