diumenge, 14 d’abril del 2024

Amanida de faves, endívies i capipota

 

Ingredients:

  • faves petites
  • endívies
  • capipota
  • fulles de menta fresca
  • suc de llimona
  • oli d’oliva verge
  • sal i pebre


Passar les faves per la paella amb molt poc oli, si són molt petites aviat estaran llestes. 

Tallar les endívies a talls petits i reservar.

Tallar el capipota a talls petits.

Picar les fulles de menta.

Un cop les faves estan cuites apaguem el foc i hi afegim les endivies. Els hi donem unes voltes i ho posem en un bol. Hi afegim el capipota i la menta.

Amanim amb oli, suc de llimona i salpebrem.


dimecres, 10 d’abril del 2024

Humus de faves i menta

Ingredients: 

  • faves
  • menta fresca
  • tahina
  • un gra d’all
  • suc de llimona
  • oli d’oliva verge
  • pebre vermell fumat (de la Vera)


Es fan bullir les faves amb una branca de menta durant uns deu minuts o fins que estiguin tendres.

Es treu la menta i es posen les faves en un bol o recipient, s’hi afegeix unes fulles de menta fresca, tahina i suc de llimona a gust. Jo tenia poques faves i vaig posar-hi dues cullerades de postre de tahin i el suc de mitja llimona.

S’hi afegeix un gra d’all, pebre vermell i oli d’oliva. 

Es tritura tot. Si queda molt espès s’hi pot afegir una mica d’aigua, o brou vegetal si en teniu a mà.

Al servir s’hi posa un fil d’oli d’oliva i pebre vermell.