tag:blogger.com,1999:blog-8796439818402655414.post8414639827352996760..comments2024-02-06T12:47:17.351+01:00Comments on Delícies del rebost: Préssecs de vinya farcitsSara Mariahttp://www.blogger.com/profile/16133269833997408198noreply@blogger.comBlogger3125tag:blogger.com,1999:blog-8796439818402655414.post-76770022845554013902008-05-12T21:13:00.000+02:002008-05-12T21:13:00.000+02:00Hola, com va tot? Escolta, que una amiga de Mallor...Hola, com va tot? Escolta, que una amiga de Mallorca m'ha fet a mans una altra recepta de les coques de creïlla dolces. Ja em diràs si t'agrada aquesta recepta. Com ja sé que les vas preparar amb la que te'n vaig passar temps enrere...<BR/>COQUES DE PATATA<BR/><BR/>(Extret de Les receptes de na Tonina, Antònia Serrano, Menjavents, Edicions Documenta Balear, Palma, 1995)<BR/><BR/>Ingredients:<BR/>Mig quilo de farina de força<BR/>350 grams de patates<BR/>200 grams de sucre<BR/>75 grams de saïm<BR/>Tres ous<BR/>Com una nou de llevat premsat<BR/>Mig tassonet d’aigua tèbia<BR/>Oli<BR/>Saïm per untar la llauna<BR/><BR/>Preparació:<BR/><BR/>Pelarem les patates, les bullirem vint minuts amb aigua, les colarem i les esclafarem.<BR/>Dins un ribell hi posarem la farina fent un clot, hi afegirem les patates, el sucre, el saïm, els ous i el llevat fos amb l’aigua tèbia.<BR/>Ho pastarem una bona estona i després taparem la massa amb un pedaç blanc i la deixarem estovar.*<BR/>Si la massa s’aferra ens ajudarem d’un poc oli per compondre-la.<BR/>Coneixerem que està a punt perquè s’estufarà i canviarà d’aspecte. Després la tornarem a pastar i en formarem bolles –amb aquesta quantitat en podem fer dotze-, que col•locarem damunt una llauna untada de saïm.<BR/>Les hem de posar molt separades perquè creixen molt. Dins un forn casolà és millor coure-les de sis en sis.<BR/>Quan hauran estovat les podrem enfornar vint-i-cinc minuts a 180 graus.<BR/><BR/>Salutacions.<BR/>P.S. M'ha semblat molt curiosa aquesta recepta dels préssecs. Sembla molt antiga, no?Franceschttps://www.blogger.com/profile/17978125956760108158noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8796439818402655414.post-68956724436002632242008-05-12T18:43:00.000+02:002008-05-12T18:43:00.000+02:00Ostres! quina combinació, a més m'encanten els prè...Ostres! quina combinació, a més m'encanten els prèssec, però amb carn...això ho haig de provar!RUBENhttps://www.blogger.com/profile/00635955387769681375noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8796439818402655414.post-20184041756118714552008-05-12T06:44:00.000+02:002008-05-12T06:44:00.000+02:00Cal dir que tenen que esta bonisimsss.Cal dir que tenen que esta bonisimsss.Striperhttps://www.blogger.com/profile/05732049290314976562noreply@blogger.com