dijous, 20 de maig del 2010

Suquet de mongetes del Pep

Aquesta és una recepta que fa dies (en tinc un munt de pendents) ens va fer en Pep Nogué a l'Espai Consum de Bonpreu, és amb bacallà, però jo la suggereixo fer-la amb un altre peix, sardines... Senzillament el bacallà no m'agrada. La penjo però tal com ens la va donar.

Ingredients:
- tripa de bacallà
- 600 gr. de mongetes del ganxet cuites
- 250 gr. de patates mores (amb la pell vermella)
- 1 litre del suc de cocció de les mongetes o del brou que farem
- 1 dl d'oli d'oliva verge
- mitja cabeça d'alls
- 3 tomàquets madurs
- 1 pebrot verd italià (dels prims)
- 1 dl de vi blanc sec
- 1/2 quilo d'espines de bacallà
- 50 gr. de pell de bacallà salada (es pot substituir per llom de bacallà)
- 10 gr. de polpa de nyora
- 5 fulles de julivert

Dessalar la tripa de bacallà amb abundant aigua freda durant un parell d'hores. Traieu-li el tel de color fosc i talleu-la a daus regulars.

Poseu una olla al foc amb el suc de les mongetes i l'espina de bacallà. Deixar-ho coure 10 minuts a foc mitjà, colar i reservar.

Pelar les patates i fer-ne daus o boles a mida mitjana.

Pelar els alls i triturar-los amb l'oli, reservar-ne una cullerada per la picada i la resta posar-la en una cassola al foc. Quan comenci a agafar color, tirar-hi el tomàquet ratllat i deixar-ho coure lentament. Salar-ho.

Quan estigui concentrat, tirar-hi el vi blanc i deixar reduir.
Afegir el pebrot tallat ben menut i deixar coure 1 minut.
Incorporar el suc de les mongetes i del bacallà i les patates. Deixar coure uns 5 minuts.
Quan les patates siguin mig cuites afegir-hi les mongetes i la tripa de bacallà. Deixar coure uns 7 minuts. Salar.

Fer una picada d'all, la nyora, la pell de bacallà, les fulles de julivert i un cassó del suc de la cocció. Tirar-ho a la cassola i deixar que acabi de coure uns dos minuts més. Provar el punt de sal.

NOTA: Si es fa amb sardines. netes sense espines i afegides a última hora, es pot fer servir un brou de peix normal en comptes del suc de mongetes i espines de bacallà.

6 comentaris:

  1. Mmmmm, doncs jo trobo que bacallà yes si forever. Així que no li canvío ni una coma a la recepta.

    Mmmmmmmmmm. :))

    ResponElimina
  2. Una recepta ben original. M'ha sobtat això d'afegir-hi la pell del bacallà a la picada. Supose que deu donar un gust diferent. Salutacions

    ResponElimina
  3. Benvolguda Sara Maria, em passa una de grossa amb el teu blog: al meu hi apareix un enllaç del teu que es diu "magdalenes de tonyina" i ara va i pitge damunt i em diu que això no existeix. M'haurà entrat un virus al blog? N'estic intrigadíssim. Besades

    ResponElimina
  4. Una recepta sabrosa i força potent, potser millor rap o lluç que sardinas.

    ResponElimina
  5. Amb sardines netes i sense espina, i afegides a última hora. Jo és que els peixos no m'entusiasmen... Lluç, no, rap encara... Però molt millor sardines.

    Francesc, es penjarà demà, el volia programar i el vaig penjar per equivocació. El vaig despenjar i es tornarà a penjar.

    ResponElimina