Els quiches es poden fer del que sigui, aquest el vaig fer l’altre dia per aprofitar unes espinacs ecològiques i uns rovellons que havien quedat d'una sopa de la qual també penjaré la recepta.
Ingredients:
per la base
- 200 gr. de farina
- 100 gr. de mantega pomada
- 1 ou
- herbes de provença
- pebre i sal
pel farcit:
- espinacs
- rovellons
- 1 ceba
- sal
- un all
- una mica de julivert
- oli d’oliva verge
- formatge de Parma ratllat
- 100 ml. de nata líquida
- 3 ous
En un bol barregem amb les mans els ingredients per la base, quan comencen a agafar consistència emboliquem la massa amb paper film i la deixem reposar a la nevera.
En una paella fonda fem sofregir lleugerament la ceba picada fina amb oli.
Hi afegim els espinacs, salem i deixem que treguin l’aigua. Reservem.
En una altra paella saltegem en oli l’all picat, afegim els bolets tallats petits i el julivert picat. Reservem.
Batem els ous amb la nata líquida, hi podem posar espècies com canyella, pebre... Salem.
Hi afegim els bolets escorreguts i els espinacs també escorreguts. Afegim el formatge de Parma.
Estenem la massa que teníem a la nevera entre dos papers d’anar al forn intentant donar-li la forma del motlle, aprofitem un dels fulls de paper i l’estenem en un motlle per anar al forn. Jo en vaig fer servir un de rodó de uns 20 cm.
Farcim amb la barreja de bolets i espinacs.
Enfornem a 180ºC durant una mitja hora.
Es bo a temperatura ambient, i es guarda bé a la nevera.
m'agrada això de posar herbes a la base, segur que millor molt aquesta quiche bona, bona.
ResponEliminaMolt bó Sara Maria!! M'encanten les quiches ara quan ja fa més fresqueta... :)
ResponEliminaQue bona ta quedat.
ResponEliminaM'encanta la quiche,
Petosn maca.
Hola Saritalinda! doncs ens apuntem a la teva quiche tardorenca!! ^^
ResponEliminaDonc si, això de posar-hi herbes i espècies a la base dona un resultat genial! Crec que ho faré més sovint
ResponEliminaTe que estar molt be, malgrat que els rovellons no son els meus bolets preferits.
ResponEliminaUn bon plat i una bona aplicacio per una seta.
ResponEliminaM´agrada les quiches i molt be la teva
ResponEliminamiquel
Una quiche amb color i olor de tardor!. Boníssima, segur!.
ResponEliminaEns falta la recepta de la sopa, eh?
Sóc fan de la quiche! m'agraden totes, aquesta fa bona fila!!!
ResponEliminaTens raó les quiches admeten moltes combinacions d´ingredients però aquesta teva ha de ser molt bona...petonets
ResponEliminaM'agraden molt les quitxes, però com que estic a règim, no en puc menjar. M'apunte la recepta per quan puga fer un "extra". Besades.
ResponEliminaMadre mía que pinta tiene esta quiché. Yosolo he cocinado una vez una y fue de cebolla y es extraño porque ne gustan mucho los pasteles salados y mas las quichés. Por cierto vaya combinaciones de sabores en las ultimas recetas.. Foie.. Higos....
ResponElimina