*

Aquest bloc va néixer un 4 de gener de 2007

Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.
Aquí, des de sempre, a part dels professionals que escriuen en mitjans de comunicació, hi ha hagut sempre el “boca a boca”. Aquest blog pretén (no sé si ho aconsegueix) això, ser el “boca a boca”. Un bon complement al que es publica en mitjans de comunicació. Com sempre ha estat a casa nostre.

dissabte, 25 de setembre del 2010

Pollastre amb iogurt, poma, taronja i espècies

Vaig arribar de la feina cansada, i tenia ganes de fer una cosa ràpida. Se’m va ocórrer que podria quedar bo amb l’estoig de vapor fet servir com una tajín àrab, i si, ràpid i bo.

Ingredients:
- una cuixa de pollastre
- un iogurt grec o crème fraîche
- espècies: tikka massala, curry, pebre...
- una poma
- una taronja
- oli
- sal

Cremem la cuixa a la flama (sempre ho faig amb el pollastre amb pell). I la tallem en dos trossos.

Pelem i tallem la poma a trossos petits; la taronja la desgranem a sang. També és pot posar a trossos sense treure-li la pell als grills. El suc que deixa anar el barregem amb el iogurt o la crème fraîche amb les espècies escollides, sal i un raig d’oli.

Deixem cobert el pollastre amb la barreja anterior (més que cobert, untat) i ho deixem reposar uns minuts.

Posem en un estoig de vapor Lékué una capa de poma i una de taronja. A sobre el pollastre i a sobre d’aquest la resta de iogurt que quedi.
El tapem i el posem al microones deu minuts a màxima potència. Si es vol en acabar es pot obrir l’estoig i el gratinem una mica (si el microones té gratinador).

12 comentaris:

Lídia ha dit...

quin plat més complert

bon cap de setmana

mercè ha dit...

Aquest estoig li treus profit,oi?, realment la casa Lekué té "artilugis" biníssims! Molt bona recepta amb aquesta barreja d'ingredients i espècies!A reveure Sara Maria!

Francesc ha dit...

Una recepta boníssima. Llevat d'alguna espècie que no tinc, la resta d'ingredients són bons de trobar. Me l'apunte, per suposat!!!

Glòria ha dit...

Això va bé, poca feina quan es torna a casa i ja és hora de dinar. Un bon exemple de cuina amb fruites.

starbase ha dit...

Aquests estoigs estàn triomfant molt oi?
Jo no en tic, però vegi que els hi treiem molt rendiment.

Haig de comprar tikka massala per que ja fa molt que en vull fer. :))

Sara Maria ha dit...

Mercè, si jo li he tret molt de profit, les verdures queden cuites al vapor en un moment... I no sols al microones si no també al forn.
Francesc, li pots posar qualsevol altre espècie de tinguis, amb un curry queda de meravella, i amb ceba també.
Starbase, en pots trobar a molts llocs, però com dic també hi pots posar curry i una barreja pròpia d'espècies (pebre de vera amb canela, gingebre...)

margot ha dit...

Que bó, m'agradan tan les espècies.
Petonsssss maca.

Gemma ha dit...

M'haig de comprar aquest estoig!!!
La combinació que has triat per fer la salsa m'encanta, trobo que el pollastre, el iogurt la poma i la taronja lliguen super bé!

Tere ha dit...

Que fàcil i quina bona pinta. Segur que el faré.

maragda ha dit...

Quina pintassa la recepta! si és que només el títol ja enamora. Gràcies per compartir-la!
Petons

diseño web ha dit...

Wowww, fabuloso!!!

Teresa ha dit...

Doncs per ser ràpid té molt bona pinta!

Segueixen aquest bloc