Vaig anar a sopar a casa uns amics a Granollers, i ens van oferir un sopar magnífic, un dels plats aquesta sopa de meló ben original. Em van dir que l’havien trobat en uns fascicles de la revista Semana. Ens va agradar tant que ja l’hem fet a casa.
Ingredients:
- 1 meló gran
- 1-2 porros
- 3 cullerades de mantega
- 1 litre de brou de pollastre o verdures
- 1 cullerada de Maizena
- 1 copa d’Oporto
- 8 cullerades de nata líquida
- sal i pebre
Guarnició:
- 24 gambes cuites
- menta picada
- boles de meló
Pelar, treure les llavors i tallar el meló a daus tot reservant-ne un tros per fer-ne boles. Reservar.
Escalfar la mantega en una cassola i sofregir els porros tallats. Afegir la porpra de meló tallada a daus. Remenar i afegir-hi el brou.
Coure deu minuts i afegir la Maizena desfeta en l’Oporto, salpebrar i deixar coure uns minuts.
Passar per la trituradora, colar i deixar refredar. Afegir-hi la nata líquida, comprovar el punt de sal.
Servir empolsegada amb menta i amb un brotxeta de gamba i meló.
Un lloc on trobar temptacions culinàries, receptes senzilles, meves i dels meus amics que me les han enviat, trobades arreu, catalanes, del món, inventades i familiars. A tots un bon profit!
*
Aquest bloc va néixer un 4 de gener de 2007
Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.Aquí, des de sempre, a part dels professionals que escriuen en mitjans de comunicació, hi ha hagut sempre el “boca a boca”. Aquest blog pretén (no sé si ho aconsegueix) això, ser el “boca a boca”. Un bon complement al que es publica en mitjans de comunicació. Com sempre ha estat a casa nostre.
Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Segueixen aquest bloc
Els meus blogs a la premsa
- Revista Sentits - gener 2014
- Generació Digital del canal 33, 28 de setembre de 2011
- Al minut 1'24" surt la imatge del bloc - La Malla
- Delicies del Rebost a "Descobrir Cuina"
- Blocaires gastronòmics a "Descobrir Cuina"
- Bloc de Club de Cuines, 17 de març de 2010
- Bloc del Club de Cuines, 22 de juny de 2009
- Els meus blogs a La Vanguardia
- Ràdio Arenys. 22 desembre 2008 (11h) han parlat de Delícies del rebost
- El món RAC1. 29 de gener e 2009 (7.55h) parlen de Delícies del rebost (audio a sota)
- Directo al Paladar, 30 de març de 2010
1 comentari:
Una sopa muy original y seguro que muy rica.
Besos,
Palmira
Publica un comentari a l'entrada