A Can Colom ens van oferir un tast dels seus productes a l’obrador, ens varen ensenyar les màquines i ens varen explicar com funcionen. Compren el porc i el porten a matar a l’escorxador que es queda amb les parts que ells no fan servir.
Ens va explicar que tenien les màquines més petites per què no fan grans produccions i així ells sols poden fer els embotits. Les màquines els faciliten la feina, trinxen la carn, la barregen amb les espècies i les emboteixen. Sols queda lligar-les i penjar-les per tal que s’assequin o coure-les, com és el cas del paté i de la pilota rostida.
Aquesta última va ser la gran estrella, la pilota rostida, amb o sense bolets. La mestressa aconsella servir calenta la de bolets, però la que no en porta, que és la que varem poder provar, freda és boníssima i sorprenent.
Cal dir que tots els altres embotits són boníssims, a mi em va agradar especialment el llom i la botifarra blanca, la qual en tenen de seca al gust de l’Empordà o tendre al gust de la resta.
El secret de Can Colom, a part de fer-ho amb estimació, és fer-ho en la mesura que es pot assumir, sense més. Esperem que hi hagi qui continuï amb la realització d’un producte ben fet i de qualitat.
4 comentaris:
Gràcies pel post Sara Maria! Ens va encantar tenir-vos a Cantoni i poder gaudir amb vosaltres d'uns embotits que coneixem de fa molts anys! Sens dubte el secret està amb el carinyo i la manera d'elaborar el producte. Comparteixo amb tu el gust per la pilota rostida, per mi el millor producte de Can Colom! Una abraçada!!!
Quin passeig virtual més guapo que ens has fet, Sara! Gràcies!
Una visita molt interessant!
Una sortida força enriquidora, que com sempre segur que ho bau passar la mar de bé
Petons
Publica un comentari a l'entrada