De la col de la cistella de La Tavella vaig guardar-ne les fulles més grans un cop les tenia bullides per aquesta altre recepta, també vaig aprofitar que a la cistella hi havia unes magnífiques patatates. Havia vist una recepta de Cuinetes on feia una crema suau de patates i vaig pensar que hi quedaria bé sota els farcellets, però amb una mica de color. Per això hi vaig posar cúrcuma que a més té forces propietats, ja que és antiinflamatòria, antibacteriana, antifúngica i antiparasitària, una meravella.
Ingredients:
- quatre fulles grans de col bullida
- dues tasses de cus-cus cuit
- una ceba de figueres
- dos tomàquets pera
- mitja botifarra negre
- sal i pebre
- oli d'oliva verge
- farina
Per la crema suau:
- 3 patates
- 300 ml de brou de verdures o pollastre
- 200 ml de nata líquida 35%
- sal i pebre
- oli d'oliva verge
- una cullerada de cafè de cúrcuma
Tallem les fulles de col tot treient-ne el nervi central i conservant-les el més grans possible. Les reservem.
El nervi el piquem ben fi.
També piquem fina la ceba i la posem a sofregir en una paella amb una mica d'oli i sal per què deixi anar l'aigua.
Pelem i tallem a daus petits els tomàquets i els afegim a la ceba quan aquesta hagi evaporat l'aigua.
Deixem fer xup-xup, corregim de sal i pebrem.
Donem unes voltes i afegim, el nervi de col picat i la botifarra sense pell i tallada a daus petits. Donem voltes per tal que la botifarra es vagi desfent.
Afegir el cus-cus i barrejar bé.
Estendre les fulles de col i posar en un costat una o dues cullerades soperes de la barreja de cus-cus i botifarra, depèn de la mida que tinguin les fulles. Cal tenir en compte que les hem de poder enrotllar tot tancant-les. Reservem.
Preparem la crema suau de patates a la cúrcuma, posem a bullir en aigua salada les patates escapçades.
Un cop estiguin a punt les posem al got americà o en un got al de túrmix amb la sal, el pebre, la cúrcuma, una mica d'oli i el brou escollit calent.
Triturem tot afegint, poc a poc, la nata també calenta.
Ha de quedar com una crema suau.
Passar els farcellets per la farina i fregir abans de servir.
Per emplatar posem en un plat, millor soper, una mica de la crema de patata, si es vol si pot posar un rajolí d'oli i a sobre un o dos farcellets de col.
Un lloc on trobar temptacions culinàries, receptes senzilles, meves i dels meus amics que me les han enviat, trobades arreu, catalanes, del món, inventades i familiars. A tots un bon profit!
*
Aquest bloc va néixer un 4 de gener de 2007
Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.Aquí, des de sempre, a part dels professionals que escriuen en mitjans de comunicació, hi ha hagut sempre el “boca a boca”. Aquest blog pretén (no sé si ho aconsegueix) això, ser el “boca a boca”. Un bon complement al que es publica en mitjans de comunicació. Com sempre ha estat a casa nostre.
Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Segueixen aquest bloc
Els meus blogs a la premsa
- Revista Sentits - gener 2014
- Generació Digital del canal 33, 28 de setembre de 2011
- Al minut 1'24" surt la imatge del bloc - La Malla
- Delicies del Rebost a "Descobrir Cuina"
- Blocaires gastronòmics a "Descobrir Cuina"
- Bloc de Club de Cuines, 17 de març de 2010
- Bloc del Club de Cuines, 22 de juny de 2009
- Els meus blogs a La Vanguardia
- Ràdio Arenys. 22 desembre 2008 (11h) han parlat de Delícies del rebost
- El món RAC1. 29 de gener e 2009 (7.55h) parlen de Delícies del rebost (audio a sota)
- Directo al Paladar, 30 de març de 2010
2 comentaris:
Els farcellets de col sempre n'he vist fer a casa. farcits i sense farcir, si són sols els feiem servir per acompanyar plats de carn amb suc... quins records!!
Et va quedar fantàstica la crema de patata i els farcellets!!! :) I amb els productes de la Tavella segur que era boníssim!!! ;)
Molts petons!!!
Publica un comentari a l'entrada