Feia temps que volia fer una recepta amb llimones confitades, aleshores l’Ada Parellada va publicar aquesta recepta i vaig pensar que ja era hora de mirar que feia.
Tinc una tajine de la casa Emile Henry i vaig mirar al seu web les receptes que hi havia. També em vaig mirar les receptes amb tajine del bloc Receptes de cuina del Marroc. Fent-les servir com a base vaig fer aquest pollastre a la tajine.
Ingredients:
- quatre contra-cuixes de pollastre
- quatre llimones confitades petites
- una ceba gran
- un pebrot verd italià
- dos tomàquets pera
- una llima
- tres grans d’all
- una cullerada de postres de julivert picat
- una cullerada de postres de coriandre picat
- pebre, gingebre, cúrcuma, en pols
- 150 gr. d’olives manzanilla sense pinyol
- oli d’oliva verge
- una cullerada de postres de mantega
- aigua o brou de pollastre
- sal
Posar al foc la tajine amb un raig d’oli i la mantega, hi posem el pollastre, la ceba tallada en juliana, el pebrot a talls regulars, el julivert picat i les espècies.
Quan el pollastre comenci a estar daurat afegir-hi 200-250 ml d’aigua i les llimones tallades a quarts.
Tapar la tajine i deixar coure.
Anar vigilant que no es quedi massa sec, si cal se li va afegint aigua i remenar. Deixar coure durant uns 20-30 minuts.
Exprimir la llima i reservar-ne el suc.
Pelar, treure les llavors i tallar a daus els tomàquets, reservar.
Afegir el suc de la llima, el coriandre, els tomàquets i les olives a la tajine i deixar cure uns 10-15 minuts més tapat.
El vaig acompanyar d’arròs gesamí però també quedaria bó amb cuscús.
Un lloc on trobar temptacions culinàries, receptes senzilles, meves i dels meus amics que me les han enviat, trobades arreu, catalanes, del món, inventades i familiars. A tots un bon profit!
*
Aquest bloc va néixer un 4 de gener de 2007
Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.Aquí, des de sempre, a part dels professionals que escriuen en mitjans de comunicació, hi ha hagut sempre el “boca a boca”. Aquest blog pretén (no sé si ho aconsegueix) això, ser el “boca a boca”. Un bon complement al que es publica en mitjans de comunicació. Com sempre ha estat a casa nostre.
Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Segueixen aquest bloc
Els meus blogs a la premsa
- Revista Sentits - gener 2014
- Generació Digital del canal 33, 28 de setembre de 2011
- Al minut 1'24" surt la imatge del bloc - La Malla
- Delicies del Rebost a "Descobrir Cuina"
- Blocaires gastronòmics a "Descobrir Cuina"
- Bloc de Club de Cuines, 17 de març de 2010
- Bloc del Club de Cuines, 22 de juny de 2009
- Els meus blogs a La Vanguardia
- Ràdio Arenys. 22 desembre 2008 (11h) han parlat de Delícies del rebost
- El món RAC1. 29 de gener e 2009 (7.55h) parlen de Delícies del rebost (audio a sota)
- Directo al Paladar, 30 de març de 2010
5 comentaris:
M'encanta la combinació d'ingredients d'aquest plat, i el color resultant! Petons
M'encanten les tajines però no n'he fet mai a casa. Això de les llimones confitades ho haurem de provar!
Salutacions!
Anna
Bernat, jo la tajine la faig servir força, però no havia provat les llimones confitades i m'han agradat molt!
Si Maria, els colors eren espectaculars, la cúrcuma, les olvies i posar el tomàquet al final i així conservant-ne el color ajuda.
Una combinació molt atrevida!!! Però que molt atrevida!!! Desconeixia totalment l'ingredient de la llimona confitada.
Quina oloreta devia fer......
Petons,
Olga
Hola! Posant-me al dia després de vacances! Quina recepta més bona, veig que va triomfar! Mersi per la confiança, i comparteixo la recepta!
Publica un comentari a l'entrada