*

Aquest bloc va néixer un 4 de gener de 2007

Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.
Aquí, des de sempre, a part dels professionals que escriuen en mitjans de comunicació, hi ha hagut sempre el “boca a boca”. Aquest blog pretén (no sé si ho aconsegueix) això, ser el “boca a boca”. Un bon complement al que es publica en mitjans de comunicació. Com sempre ha estat a casa nostre.

dissabte, 8 de febrer de 2014

Tajine de pollastre amb llimones confitades i olives

Feia temps que volia fer una recepta amb llimones confitades, aleshores l’Ada Parellada va publicar aquesta recepta i vaig pensar que ja era hora de mirar que feia. Tinc una tajine de la casa Emile Henry i vaig mirar al seu web les receptes que hi havia. També em vaig mirar les receptes amb tajine del bloc Receptes de cuina del Marroc. Fent-les servir com a base vaig fer aquest pollastre a la tajine.

Ingredients: 

- quatre contra-cuixes de pollastre 
- quatre llimones confitades petites 
- una ceba gran 
- un pebrot verd italià 
- dos tomàquets pera 
- una llima 
- tres grans d’all 
- una cullerada de postres de julivert picat 
- una cullerada de postres de coriandre picat 
- pebre, gingebre, cúrcuma, en pols 
- 150 gr. d’olives manzanilla sense pinyol 
- oli d’oliva verge 
- una cullerada de postres de mantega 
- aigua o brou de pollastre 
- sal 

Posar al foc la tajine amb un raig d’oli i la mantega, hi posem el pollastre, la ceba tallada en juliana, el pebrot a talls regulars, el julivert picat i les espècies.

Quan el pollastre comenci a estar daurat afegir-hi 200-250 ml d’aigua i les llimones tallades a quarts. Tapar la tajine i deixar coure.
Anar vigilant que no es quedi massa sec, si cal se li va afegint aigua i remenar. Deixar coure durant uns 20-30 minuts.

Exprimir la llima i reservar-ne el suc.
Pelar, treure les llavors i tallar a daus els tomàquets, reservar.
Afegir el suc de la llima, el coriandre, els tomàquets i les olives a la tajine i deixar cure uns 10-15 minuts més tapat.

El vaig acompanyar d’arròs gesamí però també quedaria bó amb cuscús.

5 comentaris:

Marina A.F. ha dit...

M'encanta la combinació d'ingredients d'aquest plat, i el color resultant! Petons

La Taula d'en Bernat ha dit...

M'encanten les tajines però no n'he fet mai a casa. Això de les llimones confitades ho haurem de provar!

Salutacions!
Anna

Sara Maria ha dit...

Bernat, jo la tajine la faig servir força, però no havia provat les llimones confitades i m'han agradat molt!
Si Maria, els colors eren espectaculars, la cúrcuma, les olvies i posar el tomàquet al final i així conservant-ne el color ajuda.

La Cuina de l'Olga ha dit...

Una combinació molt atrevida!!! Però que molt atrevida!!! Desconeixia totalment l'ingredient de la llimona confitada.
Quina oloreta devia fer......
Petons,
Olga

Georgina Cuina del Marroc ha dit...

Hola! Posant-me al dia després de vacances! Quina recepta més bona, veig que va triomfar! Mersi per la confiança, i comparteixo la recepta!

Segueixen aquest bloc

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...