Aquest any per la celebració de Nadal a la feina vaig fer aquesta quiche i, aquest cop ha quedat molt bona, crec que ha estat per afegir-hi el vi blanc per acabar la cocció dels espàrrecs, el que ha fet que aquests quedessin ben tendres. També he fet servir crème fraîche (també es pot fer servir nata agre) en comptes de nata líquida per què m'agrada més, especialment per a les quiches. No he fet servir el formatge fresc per untar típic, no m'agrada, he fet servir una marca francesa per que en tenia, es pot fer servir el de la marca Angulo que és molt bo.
Ingredients:
- una massa de pasta brisa
- un porro
- una manat d'espàrrecs verds
- un llom de salmó d'uns 400 gr
- quatre ous
- un pot de crème fraîche
- anet fresc
- dues cullerades soperes de formatge fresc per untar
- sal
- la barreja de 5 espècies
- mantega i oli d'oliva
- mig got de vi blanc
Estendre la massa brisa en el motlle escollit.
Com que no m'agrada punxar la massa per que no pugi, hi poso un munt de cigrons secs que ja guardo especialment per això. Enfornar deu minuts a 180ºC i reservar.
Pelem i piquem les tiges dels espàrrecs també petit, en reservem les puntes a part. Posar a foc lent amb mantega i un rajolí d'oli, salar i tapar.
Mentre picar ben petit el porro, i l'afegim als espàrrecs. Quan veiem que comença a canviar de color i tirem un rajolí de vi blanc i deixem que s'acabi de fer.
Piquem l'anet i li afegim.
Quan veiem que els espàrrecs estan ben tous i ha quedat la barreja ben seca, ho enretirem del foc i ho deixem refredar en un bol.
Pelem i traiem les espines del lloc de salmó, el tallem a daus petits i els afegim a la barreja d'espàrrecs i porro que ja estarà refredada. Hi afegim les dues cullerades de formatge i ho barregem.
A part coem en mantega les puntes d'espàrrecs partides per la meitat i les reservem.
En un pot posar els quatre ous, la crème fraîche, la sal i les espècies i barrejar amb els braç mecànic.
Posar-hi al fons de la pasta brisa la barreja de salmó i espàrrecs.
A sobre i tirem la barreja dels ous i la crème fraîche.
Situem les puntes dels espàrrecs a sobre amb compte, tot formant algun dibuix.
Enfornem uns 40-45 minuts a 180-200ºC.
Un lloc on trobar temptacions culinàries, receptes senzilles, meves i dels meus amics que me les han enviat, trobades arreu, catalanes, del món, inventades i familiars. A tots un bon profit!
*
Aquest bloc va néixer un 4 de gener de 2007
Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.Aquí, des de sempre, a part dels professionals que escriuen en mitjans de comunicació, hi ha hagut sempre el “boca a boca”. Aquest blog pretén (no sé si ho aconsegueix) això, ser el “boca a boca”. Un bon complement al que es publica en mitjans de comunicació. Com sempre ha estat a casa nostre.
Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Segueixen aquest bloc
Els meus blogs a la premsa
- Revista Sentits - gener 2014
- Generació Digital del canal 33, 28 de setembre de 2011
- Al minut 1'24" surt la imatge del bloc - La Malla
- Delicies del Rebost a "Descobrir Cuina"
- Blocaires gastronòmics a "Descobrir Cuina"
- Bloc de Club de Cuines, 17 de març de 2010
- Bloc del Club de Cuines, 22 de juny de 2009
- Els meus blogs a La Vanguardia
- Ràdio Arenys. 22 desembre 2008 (11h) han parlat de Delícies del rebost
- El món RAC1. 29 de gener e 2009 (7.55h) parlen de Delícies del rebost (audio a sota)
- Directo al Paladar, 30 de març de 2010
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada