Del llibre "Cuinar per ser feliç" de la Carme Ruscalleda.
Ingredients:
- 4 talls de bonítol, gruixuts, d'uns 200 gr. cada un
- 4 patates
- 400 gr. de mongeta tendra perona o del cuc
- salsa al pesto (podeu veure recepta en aquest post) - sal i oli d'oliva verge
Les patates cal bullir-les amb pell, el temps de cocció dependrà del gruix, uns 10 o 20 minuts. Un cop cuites reservar-les a la nevera.
Les mongetes tendres, si són perones, tallar-les a la juliana, si són de cuc ben fines, no cal. S'han de coure en aigua bullent i amb més sal del normal per fer pujar el seu propi color verd, han de coure només 3 minuts, escórrer, refrescar per aturar la cocció i també reservar a la nevera.
Disposar als plats les mongetes tendres i les patates a rotllanes fredes.
Col·locar a cada comensal un tall de bonítol que el courem a la planxa ben calenta o en paella antiadherent, només salat i fregat amb un xic d'oli, cuit només mig minut per cada cara.
Ho servirem amb la salsa al pesto.
Un lloc on trobar temptacions culinàries, receptes senzilles, meves i dels meus amics que me les han enviat, trobades arreu, catalanes, del món, inventades i familiars. A tots un bon profit!
*
Aquest bloc va néixer un 4 de gener de 2007
Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.Aquí, des de sempre, a part dels professionals que escriuen en mitjans de comunicació, hi ha hagut sempre el “boca a boca”. Aquest blog pretén (no sé si ho aconsegueix) això, ser el “boca a boca”. Un bon complement al que es publica en mitjans de comunicació. Com sempre ha estat a casa nostre.
Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Segueixen aquest bloc
Els meus blogs a la premsa
- Revista Sentits - gener 2014
- Generació Digital del canal 33, 28 de setembre de 2011
- Al minut 1'24" surt la imatge del bloc - La Malla
- Delicies del Rebost a "Descobrir Cuina"
- Blocaires gastronòmics a "Descobrir Cuina"
- Bloc de Club de Cuines, 17 de març de 2010
- Bloc del Club de Cuines, 22 de juny de 2009
- Els meus blogs a La Vanguardia
- Ràdio Arenys. 22 desembre 2008 (11h) han parlat de Delícies del rebost
- El món RAC1. 29 de gener e 2009 (7.55h) parlen de Delícies del rebost (audio a sota)
- Directo al Paladar, 30 de març de 2010
2 comentaris:
Ara és bona època per comprar bonítol. Avui a totes les peixateries de plaça n'hi havia.
Per cert, avui he anat a la llibreria i he vist que el llibre "Cuinar per fer feliç", Columna l'ha tret en rústega.
Una bona recepta ara que es temops de mongeta tendra al hort.
Publica un comentari a l'entrada