*

Aquest bloc va néixer un 4 de gener de 2007

Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.
Aquí, des de sempre, a part dels professionals que escriuen en mitjans de comunicació, hi ha hagut sempre el “boca a boca”. Aquest blog pretén (no sé si ho aconsegueix) això, ser el “boca a boca”. Un bon complement al que es publica en mitjans de comunicació. Com sempre ha estat a casa nostre.

dilluns, 16 de febrer del 2009

Galetes de gingebre

La recepta me la passat una amiga, la Isabel, es diuen Gingerbread Men Cookies per que es fan amb forma de ninot.

Ingredients:
- 420 gr. de farina
- un polsim de sal
- 1 cullerada de postres rasa de bicarbonat de sosa
- 2 cullerades de postres de gingebre en pols
- 1 cullerada de postres de canyella en pols
- un polsim de nou moscada
- ½ tassa de mantega a temperatura ambient
- 100 gr. de sucre blanc
- 1 ou gran
- 160 ml. de melassa


En un bol batre junts la farina, la sal, el bicarbonat i les espècies. Reservar.

Barrejar en un altre bol la mantega i el sucre, quan hagin format una crema clara afegir l’ou i la melassa. Continuar barrejant.

Afegir la barreja de farina de mica en mica, fins que quedi una massa espessa.
Dividir la massa en dos, i guardar-la coberta amb un drap a la nevera mínim dues hores.

Escalfar el forn a 177ºC i posar una safata, o reixa, per anar al forn amb paper de forn o tapeta de silicona.

Estirar la massa en el marbre de la cuina (empolsegat amb farina per que no s’enganxi), fins a aconseguir una superfície d’uns 3-5 mm.

Tallar la massa com es vulgui, fent servir motlles, per donar forma a les galetes.
Amb l’ajut d’una espàtula es van col·locant les galets sobre la safata que hem preparat, procurant no posar-les massa juntes.
Coure al forn durant uns 8-12 minuts, segons la mida de les galetes i el forn. Estaran cuites quan la vora es posi de color marró.

Treure-les del forn i deixar refredar.

10 comentaris:

Striper ha dit...

T'agafo un parell per esmorçar. bon dia.

La cuina vermella ha dit...

Hola Sara Maria, molt bon dia! tenen gust especial, vull dir fan molt gust de gingebre??? Suposo que per la pinta que fan deuen estar boníssimes tan torradetes!!

Francesc ha dit...

Em fa curiositat això del sabor de gingebre. Com ja pregunten els amics vermells: en fan molt de gust? Per cert, crec que el Xisco de Mallorca (el d'"Una vida entre madones")en va fer fa un temps. O potser m'he equivocat. Però, ara que ho dic, crec que tenien forma de ninot, com tu dius. Besades.
P.S. He llegit la teua resposta al teu altre bloc. Si algú et fa comentaris ofensius només pot ser per enveja d'una persona tan excepcional com tu que fa eixes meravelles a la cuina, la ceràmica i la fotografia.

Aurora ha dit...

Hola, és la primera vegada que escric al teu blog, encara que el visito sovint. Quand he vist aquestes galetes, he somrigut recordant que fa uns anys, m'hauria encantat tenir la recepta i fer-les, bé fa bastants anyets, quan llegia (o millor dit devorava), els llibres de Los Cinco... serà que ja tinc una edat... En qualsevol cas, m'apunto la recepta i potser la copio aviat.

Sara Maria ha dit...

Personalment el gingebre m'agrada molt als postres, plumcakes, galetes, coques... Els hi dona un perfum especial i una mica de picantor típica del gingebre. Les galetes aquestes queden fresques i gens enfarfagadores.
Aurora... Jo també són de la colla els Cinco!! I el Guillermo, i los Hollister...

Cuinagenerosa ha dit...

sara, quan estaven oberts els magatzems marks&spencer sempre hi anava a comprar galetes de gingebre, m'encanten, moltes gràcies per la recepta, guapa!

xaro ha dit...

A mi m'agraden molt!!! Com en Manel abans les comprava al Marks&Spencer i ara quan vaig al Ikea en surto carregada.

Mercè ha dit...

Sara Maria, t'han quedat unes galetes magnífiques!
Aquestes galetes són típiques anglosaxones. Els americans els fan amb la mainada per Nadal... venen els kits preparats per fer-ne ninots, casetes, etc.

aigua ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Anna ha dit...

mira, justament fa uns dies van penjar un vídeo al blog baixa gastronomia on surten les galetes de gingebre fent el ball dels jugadors de rugbi de Nova Zelanda. Que bones!!

Segueixen aquest bloc