Recepta d’un llibre de la Glòria Baliu del 1998, “La cuina de l’oli d’oliva”.
Ingredients:
- 2 panets de Vienna
- 4 ous
- 200 gr. de foie gras
- oli d’oliva verge
Per la variant:
- 2 panets
- 2 ous
- 50 gr. de mantega
- 50 gr. d'emmental ratllat
- 2 cullerades de salsa de tomàquet
- oli d'oliva verge
Es separen les clares dels rovells i es reserven.
Es talla la part de sobre del panet i es buida de molla; s’unta bé per dins de foie i s’hi tira a sobre el rovell d’ou.
Es munten les clares a punt de neu, amb ajut d’un polsim de sal. Es reparteixen damunt de cada panet.
En una paella amb molt oli i ben calent, es posen a fregit els panets, un a un. Procurant que no es cremin de sota i anant tirant al damunt, amb una cullera, oli bullent.
Es treuen de la paella amb una escumadora quan la clara de sobre comença a ser daurada i abans que no es cremi el panet per sota. Es posen a sobre un paper absorbent abans de servir.
Variant:
En comptes de foie es fa servir mantega, tot afegint-hi una bona cullerada de salsa de tomàquet a dins i formatge ratllat (emmental), a sobre es posen els ous i les clares a punt de neu.
Un lloc on trobar temptacions culinàries, receptes senzilles, meves i dels meus amics que me les han enviat, trobades arreu, catalanes, del món, inventades i familiars. A tots un bon profit!
*
Aquest bloc va néixer un 4 de gener de 2007
Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.Aquí, des de sempre, a part dels professionals que escriuen en mitjans de comunicació, hi ha hagut sempre el “boca a boca”. Aquest blog pretén (no sé si ho aconsegueix) això, ser el “boca a boca”. Un bon complement al que es publica en mitjans de comunicació. Com sempre ha estat a casa nostre.
Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Segueixen aquest bloc
Els meus blogs a la premsa
- Revista Sentits - gener 2014
- Generació Digital del canal 33, 28 de setembre de 2011
- Al minut 1'24" surt la imatge del bloc - La Malla
- Delicies del Rebost a "Descobrir Cuina"
- Blocaires gastronòmics a "Descobrir Cuina"
- Bloc de Club de Cuines, 17 de març de 2010
- Bloc del Club de Cuines, 22 de juny de 2009
- Els meus blogs a La Vanguardia
- Ràdio Arenys. 22 desembre 2008 (11h) han parlat de Delícies del rebost
- El món RAC1. 29 de gener e 2009 (7.55h) parlen de Delícies del rebost (audio a sota)
- Directo al Paladar, 30 de març de 2010
9 comentaris:
Ai axio sembla senzill i bo!!!! Bon dia.
Ostres!!! Ho provaré i ja et contaré. És una idea molt bona i permet variacions. és fantàstic
Hola, bon dia! :) et felicito per aquest bloc tant suculent que fas, provaré de fer alguna de les teves receptes! :)
Hola Sara Maria,
No saps els records que m'has despertat! Aquest era un plat que feia la meva mare a casa i que jo repeteixo de tant en tant. És boníssim i les variants són moltes: s'hi pot posar sobrassada; pernil dolç i formatge; ... .
Petons
BONÍSSIM!!!! Ara me'n menjaria set o huit! Nyam!!
Sara Maria, els hauré de provar!! Que bons han de ser!! I amb el foie.... mmmmm!!
Doncs si, la veritat és que em va sorprendre que quedéssin tant bons, i gens oliosos si els fas en força oli i ben calent. I l'opció de fer-los amb sobrassada, pernil dolç... Mmmmm...
sara, aquest plat em porta records de fa molts i molts anys, la veritat és que ni recordo quants, però m'has fet venir moltes ganes de tornar-ne a menjar. gràcies!
els ous al niu em porten molts records d'infància, ja que era un plat que feien molt a lescola, i m'encantava! A veure si m'animo a fer-lo, té molt bon aspecte!
petons.
Publica un comentari a l'entrada