Del curs de risottos al Club Social Caprabo, podeu veure la crònica aquí.
Ingredients:
- 350 gr. d’arròs Arborio
- 1 l. de brou vegetal
- 1 porro petit
- ½ ceba
- 1 got de vi blanc
- 250 gr. de mantega
- la ratlladura d’una pell de llimona petita
- alfàbrega fresca picada
- parmesà ratllat
- sal
Tallem el porro a rodanxes fines i el daurem durant uns 2 minuts, reservem.
En una cassola posem una mica de mantega i daurem la ceba. Quan estigui transparent afegim l’arròs i el torrem durant 2 minuts sense deixar de remenar.
Afegim el vi blan i remenem fins que evapori.
Hi afegim el porro amb el brou que ha deixat anar. Continuem remenant. Hi tirem un cullerot de brou vegetal, i remenem fins que evapori, aleshores hi tirem un altre cullerot. Així uns 16 o 18 minuts. Es important evitar un excés de líquid, però tampoc ha de quedar sec, per tant, si cal, li afegim més líquid. El risotto ha de quedar lligat, és necessari que l’arròs arbori deixi anar, poc a poc, el midó.
Quan quedin 4 minuts per acabar la cocció, afegim la ratlladura de la llimona, l’alfàbrega i la resta de la mantega. Corregir de sal. Remenar per que lligui, i retirar del foc i tapar durant un minut. Servir.
Un lloc on trobar temptacions culinàries, receptes senzilles, meves i dels meus amics que me les han enviat, trobades arreu, catalanes, del món, inventades i familiars. A tots un bon profit!
*
Aquest bloc va néixer un 4 de gener de 2007
Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.Aquí, des de sempre, a part dels professionals que escriuen en mitjans de comunicació, hi ha hagut sempre el “boca a boca”. Aquest blog pretén (no sé si ho aconsegueix) això, ser el “boca a boca”. Un bon complement al que es publica en mitjans de comunicació. Com sempre ha estat a casa nostre.
Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Segueixen aquest bloc
Els meus blogs a la premsa
- Revista Sentits - gener 2014
- Generació Digital del canal 33, 28 de setembre de 2011
- Al minut 1'24" surt la imatge del bloc - La Malla
- Delicies del Rebost a "Descobrir Cuina"
- Blocaires gastronòmics a "Descobrir Cuina"
- Bloc de Club de Cuines, 17 de març de 2010
- Bloc del Club de Cuines, 22 de juny de 2009
- Els meus blogs a La Vanguardia
- Ràdio Arenys. 22 desembre 2008 (11h) han parlat de Delícies del rebost
- El món RAC1. 29 de gener e 2009 (7.55h) parlen de Delícies del rebost (audio a sota)
- Directo al Paladar, 30 de març de 2010
8 comentaris:
Entre la ratlladura de llimona i l'alfàbrega, quin perfum que deu fer aquest risotto!
Un plat que no costa gens, i gaudeixes d'allò més menjant-te'l!
Mentres comento sento la olor de aquest rissoto, nyam!!!
Jo també l'he fet, pendent de penjar al blog!
Vaig trovar massa gust a llimona, no?
No, aquest no l'he fet, esta pendent de que baixi un amic que li agrada molt la llimona... Però com que vaig fer l'entrada del curs he pensat que millor penjar les receptes després.
Fenomenal aquest plat. Ja veig que vàreu aprofitar be la classe.
Una abraçada
Qué buena pinta tienen todos los arroces, cómo os enterasteis de estos cursos?
Sara Maria, quina presentació més alucinant. et felicito de tot cor. petons.
Arantxi, tant al web del club social Caprabo com al de l'espai de consum de Bonpreu hi ha la informacio. Has de tenir el carnet de client!
Cuina Vermella, la foto es del plat del curs, el de llimona espero fer-lo per un amic que li agrada molt la llimona, pero he d'esperar que baixi de la muntanya...
Publica un comentari a l'entrada