*

Aquest bloc va néixer un 4 de gener de 2007

Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.
Aquí, des de sempre, a part dels professionals que escriuen en mitjans de comunicació, hi ha hagut sempre el “boca a boca”. Aquest blog pretén (no sé si ho aconsegueix) això, ser el “boca a boca”. Un bon complement al que es publica en mitjans de comunicació. Com sempre ha estat a casa nostre.

dilluns, 23 d’agost del 2010

Broquetes de pollastre i meló

L'última classe del David Lienas, gràcies a l'Espai Consum de Bonpreu, va ser refrescant, especialment aquesta broqueta. Jo l'he fet amb reducció de vinagre de Módena per què no tenia Pedro Ximénez. I el meló verd era el de pell de gripau de sempre.

Ingredients:
- 2 pits de pollastre (es pot substituir per magret d'ànec)
- 200 gr. de meló d'Israel (allargat i verd per fora, pràcticament blanc per dins)
- 200 gr. de meló de Cantaloup
- sal
- pebre vermell picant
- comí
- orenga
- oli d'oliva verge
- 100 ml de Pedro Ximénez
- sucre
- pell de llimona
- pell de taronja

Posar en remull en aigua les broquetes, així quan les courem no es cremaran.

Reduir al foc el Pedro Ximénez amb una mica de sucre i, opcionalment, a les ratlladures de pell de llimona i pell de taronja. El sucre també és opcional, serveix per que es caramel·litzi més ràpidament.
Quan comenci ha estar una mica dens, el retirem del foc i el deixem refredar.

Partir els melons per la meitat i eliminar-ne les llavors. Fer boles petites amb una cullera de París o una cullera de postres. Reservar-les.

Netejar de greix els pits de pollastre i tallar-los a daus de la mida de les boles de meló. Posar-los en un bol i condimentar-los amb la sal, comí, pebre vermell i orenga. Deixar-ho macerar un parell d'hores com a mínim.

Enfilar els talls de meló i pollastre en les broquetes, escorregudes, alternant-los.
Posar a escalfar una planxa o paella ampla al foc. Regar les broquetes amb oli d'oliva i posar-los a coure a la planxa o paella. Hi ha qui afegeix una mica de sucre al meló per que es caramel·litzi millor.
Quan el pollastre estigui cuit i el meló daurat es retiren del foc, s'escorren i es serveixen amb la reducció de Pedro Ximénez.

6 comentaris:

Francesc ha dit...

Unes broquetes segur que delicioses. Escolta, això de "cullereta de París" em té intrigat. Què a París les culleres són diferents? No ho hauria dit mai. Bé ja m'ho diràs. Besades.
P.S. Ho he buscat per imatges de google i veig que són culleres normals i corrents. No ho entenc.

Sara Maria ha dit...

Hhahahahaaa... Són unes culleretes amb forma de mitja esfera amb un forat petit al fons. Van genials per buidar pomes, fruita, patata... I per fer boles petites de qualsevol cosa.

Francesc ha dit...

Gràcies. Ara ho entenc. ;D

starbase ha dit...

Quina bona proposta, Sara Maria :)

Anònim ha dit...

Ostres, quina combinació més original! Mai he provat el meló en calent...s'haurà de provar!

Gemma ha dit...

Em van encantar les broquetes, era una combinació molt bona.
Jo vaig perdre les fotos de la classe, quina ràbia... :(

Segueixen aquest bloc