Quan vaig donar la primera ullada al llibre que em varen regalar pel meu sant aquesta va ser la recepta que vaig escollir per estrenar-lo. El llibre és el Gran Libro de Cocina de Alain Ducasse. Mediterráneo. Preparat així no és una conserva, però es pot guardar força temps.
Ingredients:
- 4 rodanxes de tonyina o bonítol, millor ventresca
- 2 llimones
- 25 cl de vi blanc
- 1 branca de farigola
- 1 gra d’all
- 1,5 l d’aigua
- oli d’oliva verge (jo hi vaig posar la varietat Hojiblanca per què no és tant forta de gust)
- sal
Retirar la pell de la tonyina i netejar-lo tot suprimint les parts amb sang i les greixoses.
Tallar a rodanxes una de les llimones, i treure’n el suc de l’altre.
En una cocotte posar el suc de la llimona i les rodanxes de l’altre, el vi blanc, la farigola, el gra d’all amb un cop, un cullerada gran d’oli l’oliva, un polsim de sal fina i l’aigua.
Porta a ebullició (80ºC).
Introduir amb compte els talls de tonyina i deixar coure a foc lent, a la mateixa temperatura durant 20 minuts.
Treure els talls de tonyina i deixar-los refredar en una cassola de fang.
Escórrer la guarnició.
Quan estiguin refredats, introduir les talls de tonyina en un pot de vidre. Afegir la guarnició. Cobrir completament amb oli d’oliva.
Reservar al fresc com a mínim unes 72 hores abans de consumir.
Un lloc on trobar temptacions culinàries, receptes senzilles, meves i dels meus amics que me les han enviat, trobades arreu, catalanes, del món, inventades i familiars. A tots un bon profit!
*
Aquest bloc va néixer un 4 de gener de 2007
Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.Aquí, des de sempre, a part dels professionals que escriuen en mitjans de comunicació, hi ha hagut sempre el “boca a boca”. Aquest blog pretén (no sé si ho aconsegueix) això, ser el “boca a boca”. Un bon complement al que es publica en mitjans de comunicació. Com sempre ha estat a casa nostre.
Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Segueixen aquest bloc
Els meus blogs a la premsa
- Revista Sentits - gener 2014
- Generació Digital del canal 33, 28 de setembre de 2011
- Al minut 1'24" surt la imatge del bloc - La Malla
- Delicies del Rebost a "Descobrir Cuina"
- Blocaires gastronòmics a "Descobrir Cuina"
- Bloc de Club de Cuines, 17 de març de 2010
- Bloc del Club de Cuines, 22 de juny de 2009
- Els meus blogs a La Vanguardia
- Ràdio Arenys. 22 desembre 2008 (11h) han parlat de Delícies del rebost
- El món RAC1. 29 de gener e 2009 (7.55h) parlen de Delícies del rebost (audio a sota)
- Directo al Paladar, 30 de març de 2010
6 comentaris:
Jo no acostumo a fer conserves o semiconserves a casa... per que sóc un mandròs.
Ara bé, aquesta es veu superior i amb molt de gust li clavaria queixalada hehe.
Bentornada blocaire!! :D
Benvolguda Sara, com més va més, trobe que fas els posts més irresistibles. Sóc fan total de la tonyina i aquesta recepta, per suposat, me l'apunte!!! Salutacions
que bones aquestes conserves de tonyina! fa temps en vam fer de bonítol a casa i estaven molt bones :)
salutacions
Fa temps que pensava "que raro que aquest blog no permeti comentaris"... (pensa que el visito sovint quan faig el torn de visites a partir dels links que tinc al meu blog)... I fins avui no he vist que es posaven a la part superior del post.. :))). En resum... que m'encanta aquesta conserva...!!
m'agrada, ho provarem!! www.frime.cat/salvador
Hola Sara,
M'agrada molt aquesta recepta, i de fet l'he provat. Tinc un pot de tonyina reposant... Seguirem informant!!
Anna
Publica un comentari a l'entrada