*

Aquest bloc va néixer un 4 de gener de 2007

Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.
Aquí, des de sempre, a part dels professionals que escriuen en mitjans de comunicació, hi ha hagut sempre el “boca a boca”. Aquest blog pretén (no sé si ho aconsegueix) això, ser el “boca a boca”. Un bon complement al que es publica en mitjans de comunicació. Com sempre ha estat a casa nostre.

diumenge, 24 d’octubre de 2010

Panellets

Aquest any en comptes de fer servir la recepta de la Mireia Carbó he decidit fer la que la Carme Ruscalleda explica al seu llibre Cuinar per ser feliç. Jo els he fet de pinyons (els únics que m'agraden) i de coco, no he fet els de codonyat.

Ingredients:
- 500 gr. d'ametlles en pols
- 350 gr. de sucre
- 150 d'aigua mineral
- 1 clara
- 400 gr. de pinyons
- 200 gr. de coco ratllat
- 2 rovells

Preparació de la massa base:
Barrejar en una cassola ample el sucre i l'aigua, arrencar el bull per tal que es torni xarop.
Abocar-hi les ametlles i remenar contínuament sense parar fins a lligar-ho, uns dos minuts.

Apartar del foc i deixar refredar. Incorporar la clara d'ou sense muntar i remenar bé. Deixar reposar unes dues hores a la nevera o deixar-la tota la nit.

Partir la massa en tres parts (dos per fer-la amb pinyons i una per fer-la amb coco).

Pinyons: formar boles petites i regulars (va fer fer un cilindre i tallar-lo a peces iguals). Arrebossar-les amb els pinyons (la pasta és prou enganxosa com per retenir-los).
Anar-los col·locant sobre una safata amb paper de fornejar o silicona i pintar-los amb rovell d'ou barrejat amb sis gotes d'aigua.
Fornejar a 200ºC, el temps per daurar els pinyons, pocs minuts, uns 6 minuts.

Coco: amassar la massa amb el coco ratllat i formar boles ovalades o amb forma de piràmide.
Col·locar-los sobre una plata amb paper de fornejar o silicona.
Fornejar a 200ºC menys temps que els anteriors, uns 4 minuts.

12 comentaris:

Lansbury ha dit...

Pareis molt sencill un dia que no tinga massa feina els fare ;) promes

Carme - cocina con sabor ha dit...

Que bons els panellets però a casa com que volen tanta varietat, la veritat és que donen feina! la setmana vinent ja toca fer-los...

Petonets

starbase ha dit...

Així m'agraden els panellets! Sense patata jejeje.

Una recepta excel.lent, i venit de la Carme doncs amb 110% de garantia. Qui pogués atrapar un d'aquests panellets que has cuinat!! :)

manel ha dit...

sara, aquest any ets la primera. jo també he fet servir alguna vegada la recepta de la ruscalleda i queden molt bé. bons festa!

Fuat Gencal ha dit...

Hayırlı günler, ellerinize sağlık çok leziz ve iştah açıcı bir görüntüsü var.
Bugün bloglardan seçmelerde kutsal sofranın cevizli kurabiye tarifi yayınlandı.
http://gencalsabahattin.blogspot.com/

Saygılarımla.

Xavier ha dit...

Uep Sara M., quina mengera que fan aquests panellets!

Et deixe aquest enllaç per si t'interessa: http://rossejat.blogspot.com/2010/10/llevat-natural.html

Fem un mos ha dit...

Jo tampoc els hi poso patata, ¡¡¡visca els panellets!!!
Petons

josep ha dit...

Sara,
A mi, lamentablement m'agraden TOTS els panellets.
Una abraçada

Teresa ha dit...

Hola Sara! fa molts anys que faig els panellets amb aquesta recepta, és la que més m'agrada! queden super bons, i els pinyons s'enganxen perfectes! Avui he anat a comprar tots els ingredients a la Renobell, els faré divendres!

elsfogonsdelabordeta ha dit...

I que bons aquests panellets! Avui ens toca fer-los a nosaltres... jo també sóc de dels de pinyons!

Marcel ha dit...

nois i noies...
doncs jo els vaig fer ahir i els pinyons no s'enganxaven (trobo que una clara d'ou per tanta massa és poc) al final els vaig haver de pintar amb clara d'ou i enganxar pinyont per pinyonet a 35 panellets.
també els vaig deixar 2' al forn per baix i 4' per dalt i m'han quedat massa cuits.
de totes maneres estan bons i no són massa dolços.
si tinguessiu alguna idea de pq no s'enganxaven els pinyons...
gràcies per la recepta

Sara Maria ha dit...

A l'enllaç de la recepta de la Mireia hi ha un truc per enganxar-hi els pinyons que funciona d'allò més bé.
Jo el forn el poso sols de baix, en Pep Nogué sempre diu que el de dalt es per gratinar, no pas per coure... Ara que depèn dels forns... El que tinc ara ho reparteix molt be i no crea problemes si encenc dalt i baix...

Segueixen aquest bloc

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...