Si l’Àtica ha esdevingut el restaurant de referència d’alguns gastroblocaires catalans, el forn de pa Ca Massita (al Facebook)de Vinarós ha esdevingut un destí obligat, desitjat, esperat i enyorat.
Per sort, de tant en quant organitzen “saraos” com el que varem gaudir el dissabte 9 d’octubre passat, el primer agermanament de cócs i coques de Vinarós.
En Xisco (Una vida nova) i na Xesca (Can Loi) varen fer una visita llampec, juntament amb uns quants quilos de farina mallorquina que varen passar sense problemes (tot i ser pols blanc per fer coques) pels controls de l’aeroport. D’allí cap a Vinarós.
La resta de gastroblocaires i altres participants varem arribar-hi el dissabte al matí, alguns abans que altres. I en arribar, mans a la massa. Pastar , donar forma a la massa, omplir els cócs i les coques, omplir els cocarrois... Hi havia feina per a tothom, fins i tot pels més petits.
Quan la Mar, la Rachel i jo vàrem arribar ja hi havia ja Ca Massita en ple, en Massitet i na Kisumenja, l'Starbase i la seva super-germana i en Roger; i quanta feina havien fet ja!
Quin goig feia la taula que recollia la feina feta quan sortia del forn... Quina salivada tot mirant-la!
Quan la Mar, la Rachel i jo vàrem arribar ja hi havia ja Ca Massita en ple, en Massitet i na Kisumenja, l'Starbase i la seva super-germana i en Roger; i quanta feina havien fet ja!
Quin goig feia la taula que recollia la feina feta quan sortia del forn... Quina salivada tot mirant-la!
I un cop asseguts a la taula ben servida, a endrapar!
Com diu l’Starbase en una de les seves cròniques: semblava que ens volguessin omplir per fer foie!!
Les delicadeses que varem poder provar:
Cócs de tonyina, de ximixurri (sorprenent i bona),
De fruites del temps (genial), de poma amb canyella (genial també), de figues, de comunió (el genial ja conegut)
Coques de pebrot (molt bona i senzilla), de trempó (bona per que sí), de verdures amb verat,
Cocarrois de sobrassada, ceba i patata (extraordinaris), de verdures amb panses
Coques de patata (com m’agraden!)
Xocorrocs (la nova estrella de forn Ca Massita un homenatge als nans de Vinarós)
Ensaïmades de sobrassada i de cabell d’àngel
Arròs al forn de la mare de Ca Massita, que estava genial, amb botifarrons, tomàquet, alls i costellam... Estava de mort!
Patates al forn
Licor d’herbes mallorquines
Cremat
I aquí podeu veure més fotografies:
I aquí podeu veure més fotografies:
8 comentaris:
El primer comentari!!!
Com m'ha agradat el lligam que fas entre l'Àtica i Ca Massita...I com parles de Ca Massita! Enyorat, desitjat... Aix, que m'emociono!
Gràcies per apuntar-te a la visita, per implicar-te,per deixar-me les fotos, per fer entrades tan agradables i per estar sempre a punt per a qualsevol fregao!!!
Gràcies, de veritat...
braaaaaaaaavooooooooooo
Ostres! Quin blog més deliciós! Una sort trobar-lo :)
Sara Maria, que bé ens ho vem passar aquest dissabte!!
Les fotos del final per alguna raó no m'apareixen :-(
Ja estic esperant a la propera trobada hehehe.
Com he comentat als altres blogs, ¡¡¡ que bé que ho vareu passar!!! Enveja sana
Petons
Quina xulada aquest tipus de trobades! Tan de bo més endavant ens poguem apuntar a alguna, pq heu creat una bona colla, eh?
Petons!
Fem un mos, animeu-vos a venir a la següent.
Els fogons de la bordeta, sereu benvinguts!!
Quina enveja (saníssima)!
Això si, m'has deixat molt intrigada... i amb gana... amb això de l'arròs amb botifarrons. Em sembla massa bó per a poder-se cuinar. No tindràs pas la recepta?
Publica un comentari a l'entrada