*

Aquest bloc va néixer un 4 de gener de 2007

Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.
Aquí, des de sempre, a part dels professionals que escriuen en mitjans de comunicació, hi ha hagut sempre el “boca a boca”. Aquest blog pretén (no sé si ho aconsegueix) això, ser el “boca a boca”. Un bon complement al que es publica en mitjans de comunicació. Com sempre ha estat a casa nostre.

dissabte, 6 de novembre del 2010

Quiche d'espinacs i rovellons

Els quiches es poden fer del que sigui, aquest el vaig fer l’altre dia per aprofitar unes espinacs ecològiques i uns rovellons que havien quedat d'una sopa de la qual també penjaré la recepta.

Ingredients:
per la base
- 200 gr. de farina
- 100 gr. de mantega pomada
- 1 ou
- herbes de provença
- pebre i sal
pel farcit:
- espinacs
- rovellons
- 1 ceba
- sal
- un all
- una mica de julivert
- oli d’oliva verge
- formatge de Parma ratllat
- 100 ml. de nata líquida
- 3 ous

En un bol barregem amb les mans els ingredients per la base, quan comencen a agafar consistència emboliquem la massa amb paper film i la deixem reposar a la nevera.

En una paella fonda fem sofregir lleugerament la ceba picada fina amb oli.
Hi afegim els espinacs, salem i deixem que treguin l’aigua. Reservem.

En una altra paella saltegem en oli l’all picat, afegim els bolets tallats petits i el julivert picat. Reservem.
Batem els ous amb la nata líquida, hi podem posar espècies com canyella, pebre... Salem.
Hi afegim els bolets escorreguts i els espinacs també escorreguts. Afegim el formatge de Parma.

Estenem la massa que teníem a la nevera entre dos papers d’anar al forn intentant donar-li la forma del motlle, aprofitem un dels fulls de paper i l’estenem en un motlle per anar al forn. Jo en vaig fer servir un de rodó de uns 20 cm.
Farcim amb la barreja de bolets i espinacs.

Enfornem a 180ºC durant una mitja hora.
Es bo a temperatura ambient, i es guarda bé a la nevera.

13 comentaris:

Cuinagenerosa ha dit...

m'agrada això de posar herbes a la base, segur que millor molt aquesta quiche bona, bona.

starbase ha dit...

Molt bó Sara Maria!! M'encanten les quiches ara quan ja fa més fresqueta... :)

margot ha dit...

Que bona ta quedat.
M'encanta la quiche,
Petosn maca.

La cuina vermella ha dit...

Hola Saritalinda! doncs ens apuntem a la teva quiche tardorenca!! ^^

Sara Maria ha dit...

Donc si, això de posar-hi herbes i espècies a la base dona un resultat genial! Crec que ho faré més sovint

Striper ha dit...

Te que estar molt be, malgrat que els rovellons no son els meus bolets preferits.

GURMET ha dit...

Un bon plat i una bona aplicacio per una seta.

Miquel ha dit...

M´agrada les quiches i molt be la teva
miquel

Glòria ha dit...

Una quiche amb color i olor de tardor!. Boníssima, segur!.

Ens falta la recepta de la sopa, eh?

Teresa ha dit...

Sóc fan de la quiche! m'agraden totes, aquesta fa bona fila!!!

MªJose-Dit i Fet ha dit...

Tens raó les quiches admeten moltes combinacions d´ingredients però aquesta teva ha de ser molt bona...petonets

Francesc ha dit...

M'agraden molt les quitxes, però com que estic a règim, no en puc menjar. M'apunte la recepta per quan puga fer un "extra". Besades.

Arantxa ha dit...

Madre mía que pinta tiene esta quiché. Yosolo he cocinado una vez una y fue de cebolla y es extraño porque ne gustan mucho los pasteles salados y mas las quichés. Por cierto vaya combinaciones de sabores en las ultimas recetas.. Foie.. Higos....

Segueixen aquest bloc