Els quiches es poden fer del que sigui, aquest el vaig fer l’altre dia per aprofitar unes espinacs ecològiques i uns rovellons que havien quedat d'una sopa de la qual també penjaré la recepta.
Ingredients:
per la base
- 200 gr. de farina
- 100 gr. de mantega pomada
- 1 ou
- herbes de provença
- pebre i sal
pel farcit:
- espinacs
- rovellons
- 1 ceba
- sal
- un all
- una mica de julivert
- oli d’oliva verge
- formatge de Parma ratllat
- 100 ml. de nata líquida
- 3 ous
En un bol barregem amb les mans els ingredients per la base, quan comencen a agafar consistència emboliquem la massa amb paper film i la deixem reposar a la nevera.
En una paella fonda fem sofregir lleugerament la ceba picada fina amb oli.
Hi afegim els espinacs, salem i deixem que treguin l’aigua. Reservem.
En una altra paella saltegem en oli l’all picat, afegim els bolets tallats petits i el julivert picat. Reservem.
Batem els ous amb la nata líquida, hi podem posar espècies com canyella, pebre... Salem.
Hi afegim els bolets escorreguts i els espinacs també escorreguts. Afegim el formatge de Parma.
Estenem la massa que teníem a la nevera entre dos papers d’anar al forn intentant donar-li la forma del motlle, aprofitem un dels fulls de paper i l’estenem en un motlle per anar al forn. Jo en vaig fer servir un de rodó de uns 20 cm.
Farcim amb la barreja de bolets i espinacs.
Enfornem a 180ºC durant una mitja hora.
Es bo a temperatura ambient, i es guarda bé a la nevera.
Un lloc on trobar temptacions culinàries, receptes senzilles, meves i dels meus amics que me les han enviat, trobades arreu, catalanes, del món, inventades i familiars. A tots un bon profit!
*
Aquest bloc va néixer un 4 de gener de 2007
Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.Aquí, des de sempre, a part dels professionals que escriuen en mitjans de comunicació, hi ha hagut sempre el “boca a boca”. Aquest blog pretén (no sé si ho aconsegueix) això, ser el “boca a boca”. Un bon complement al que es publica en mitjans de comunicació. Com sempre ha estat a casa nostre.
Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Segueixen aquest bloc
Els meus blogs a la premsa
- Revista Sentits - gener 2014
- Generació Digital del canal 33, 28 de setembre de 2011
- Al minut 1'24" surt la imatge del bloc - La Malla
- Delicies del Rebost a "Descobrir Cuina"
- Blocaires gastronòmics a "Descobrir Cuina"
- Bloc de Club de Cuines, 17 de març de 2010
- Bloc del Club de Cuines, 22 de juny de 2009
- Els meus blogs a La Vanguardia
- Ràdio Arenys. 22 desembre 2008 (11h) han parlat de Delícies del rebost
- El món RAC1. 29 de gener e 2009 (7.55h) parlen de Delícies del rebost (audio a sota)
- Directo al Paladar, 30 de març de 2010
13 comentaris:
m'agrada això de posar herbes a la base, segur que millor molt aquesta quiche bona, bona.
Molt bó Sara Maria!! M'encanten les quiches ara quan ja fa més fresqueta... :)
Que bona ta quedat.
M'encanta la quiche,
Petosn maca.
Hola Saritalinda! doncs ens apuntem a la teva quiche tardorenca!! ^^
Donc si, això de posar-hi herbes i espècies a la base dona un resultat genial! Crec que ho faré més sovint
Te que estar molt be, malgrat que els rovellons no son els meus bolets preferits.
Un bon plat i una bona aplicacio per una seta.
M´agrada les quiches i molt be la teva
miquel
Una quiche amb color i olor de tardor!. Boníssima, segur!.
Ens falta la recepta de la sopa, eh?
Sóc fan de la quiche! m'agraden totes, aquesta fa bona fila!!!
Tens raó les quiches admeten moltes combinacions d´ingredients però aquesta teva ha de ser molt bona...petonets
M'agraden molt les quitxes, però com que estic a règim, no en puc menjar. M'apunte la recepta per quan puga fer un "extra". Besades.
Madre mía que pinta tiene esta quiché. Yosolo he cocinado una vez una y fue de cebolla y es extraño porque ne gustan mucho los pasteles salados y mas las quichés. Por cierto vaya combinaciones de sabores en las ultimas recetas.. Foie.. Higos....
Publica un comentari a l'entrada