L’enciam brut és ideal per dur a la
carmanyola; és un plat d’hivern, quan la verdura fresca minva, i a casa hi ha patata,
ceba i cansalada o botifarra esparracada; una cuina d’aprofitament de les
patates que queden d’un guisat. Jo li afegeixo endívies, que com heu vist en
altres receptes, m’agraden amb un punt, poc, de cocció que li treu l’amargor.
Ingredients:
- una patata gran
- una ceba gran
- dues endívies
- cansalada
- sal i pebre
- sal i pebre
Netejar la patata i posar-la al microones
entre uns tres minuts a màxima potència (depèn de la mida de la patata). Tallar-la
a daus i reservar.
Tallar la ceba al nostre gust, a daus o en
juliana, i posar-la a la paella amb oli, foc suau per que confiti. Si tenim suc
d’algun rostit és ideal per donar-li gust.
Tallar les endívies a daus i reservar.
Tallar la cansalada a daus i reservar.
Un cop la ceba estigui cuita se li la
cansalada i deixar coure. Un cop cuita afegeix la patata tallada a daus, i ja
cuita, sols amb unes voltes per que agafi gust n’hi ha prou.
Afegir les endívies, salpebrar al gust, barrejar i retirar del
foc.
Jo me l’he fet més d’un cop per la carmanyola
de la feina.
3 comentaris:
Aquests plats encara que siguin d'aprofitament són boníssims!
PTNTS
Dolça
El nom no és molt atractiu, però segur que ja no hi penses quan el tens al davant a l'hora de dinar!
Petons
Molt a favor, les endívies lleugerament cuinades són una meravella :)
Publica un comentari a l'entrada