*

Aquest bloc va néixer un 4 de gener de 2007

Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.
Aquí, des de sempre, a part dels professionals que escriuen en mitjans de comunicació, hi ha hagut sempre el “boca a boca”. Aquest blog pretén (no sé si ho aconsegueix) això, ser el “boca a boca”. Un bon complement al que es publica en mitjans de comunicació. Com sempre ha estat a casa nostre.

diumenge, 15 de juliol del 2012

Curs de cuina Thai a Delishop

Delishop és una botiga de productes gourmet a l’abast de gairebé tothom, un lloc on trobar menjar preparats de qualitat que et poden solucionar un dinar a la feina o una celebració a casa, però també i gràcies a l’espai creat al Passeig de Sant Joan, quelcom més, i aquest quelcom més és el que vaig gaudir fa poc.

Delishop va ser creat al 2006 per una catalana i un nord-americà, al 2009 ja es podien trobar els seus productes arreu d’Espanya, Portugal i Andorra. Al 2010 varen obrir la porta a l’exportació. I és al 2011 quan ofereixen franquícies i estrenen el The Cooking Space, l’espai cuina que és molt més que un lloc on fer tallers de cuina.

S'hi poden trobar cursos de cuina bàsics, monogràfics, tallers, cates i altres cursos llargs. Cursos de grans cuiners. I també s’hi poden fer reunions de treballs acabades amb un sopar que es pot ser preparat entre tots els assistents, sota la direcció d’un professor. Un bon lloc per fer sopars privats, presentacions i celebracions amb pica-pica...

Tenia pendent fer-hi un curs, hi havia anat a buscar aquell producte especial, però no havia tingut l’oportunitat de fer-hi un taller. Havia vist el post de l’Starbase explicant la seva experiència en un curs de cuina Thai i vaig decidir que començaria per aquest.

En arribar el Dani, el coordinador de l’espai, em va acollir i em va ensenyar les instal·lacions (jo vull una cuina així a casa), una magnifica taula de fusta i em va explicar com es pot transformar l’espai segons les necessitats (si cal l’espai d’oficina desapareix i es converteix en un espai on fer un còctel). Un espai polivalent segons les necessitats de cadascú.

Abans de començar en Dani ens va presentar la Tan, la professora que ens va guiar per la cuina Thai. La Tan és una amant del pa amb tomàquet i el pernil, i sap difondre la cultura gastronòmica del seu país meravellosament i amb humor.

La Tan ens va explicar que la cuina Thai no es menja amb palets, ni es fa servir el ganivet, sols la forquilla; tot es presenta tallat a mida per que es pugui menjar sense necessitat del ganivet.
Sempre en busca de l’equilibri gustatiu la cuina Thai fa servir el sucre en les seves elaboracions salades per equilibrar els diferents gustos. Les seves preparacions tenen un mínim de tres gustos (salat, picant, dolç, agre, àcid...).

Un cop feta la presentació ens varem posar amb les mans a la massa. El curs no sols és una classe magistral si no una classe pràctica, on en diferents grups es van preparant les receptes. Aquest cop en varem fer tres. Primer uns rotllets de pasta d’arròs amb llagostins que l’Starbase va explicar aquí. I que es convenient menjar-se acabats de fer per tal que la pasta d’arròs no quedi eixuta. De la versió de l’Starbase (que explicava molt bé com s’havia de fer servir aquesta pasta d’arròs) jo en vaig fer una que podeu veure aquí. Però clar, l’aspecte no és el millor... Encara no havia fet el curs amb la Tan per saber com embolicar-los!!!!

Un dels plat que em va agradar més va ser el pollastre amb salsa de curry verda. Amb descobriment incorporat, la pasta de curry (verd i vermell) que es pot trobar al Delishop. I una anècdota, el curry verd no té per què deixar un color verd intens als menjar, i com els occidentals sóm com sóm i si ens diuen “curry verd” volem que sigui de color verd, s’hi afegeix a la preparació algun altre ingredient que sigui verd, en aquest cas van ser espinacs. La preparació va quedar boníssima i d’un color verd espectacular.

Una preparació més van ser uns tallarins de pasta d’arrós. Els tallarins de pasta d’arrós no s’han de bullir, sols s’han de remullar en aigua a temperatura ambient i afegir a la preparació quan els altres ingredients estan al punt. Es deixa coure corregint d’espècies i salses i es serveix. En l’últim moment se li pot afegir un ou batut.

Tots els plats varen estar genials, i ens ho varem passar d’allò més bé amb la bona manera de fer de la Tan i l’acolliment de Delishop. Ja penjaré alguna recepta, segur que serà amb curry verd!

1 comentari:

starbase ha dit...

La Tan és fantàstica, més encara que la cuina Thai :)

Segueixen aquest bloc