Si l’any passat es varen batre rècords de recollida, aquest anys també ho podem fer entre tots.
Podeu buscar el punt recollida més proper aquí.
La recepta que presento és molt senzilla i es pot fer íntegrament amb llaunes i llegums seques, la ceba pot ser un sofregit de llauna, i els llegums bullits a casa.
Ingredients:
- 200 gr de cigrons cuits
- una ceba mitjana
- una cullerada sopera de tomàquet triturat
- una llauna de tonyina en oli
- sal
Si tenim els cigrons secs i els bullim a casa, guardarem el suc de la cocció.
Picar la ceba petita, sofregir-la lleugerament sense que arribi a daurar en una paella amb poc oli i tapada, si cal li tirem unes gotes d'aigua abans que posar-hi molt oli ja que després hi afegirem oli de la llauna de tonyina per que li doni gust. Salem per que tregui l'aigua.
Afegir-hi el tomàquet triturat i deixar coure uns instants.
Afegir el cigrons, remenar i posar-hi mig got d'aigua, si és de la cocció dels cigrons molt millor.
Deixar que faci xup-xup.
Apagar el foc i en calent afegir la llauna de tonyina, més o menys esmicolada i amb una mica del seu oli.
Barrejar lleugerament.
Al servir es pot afegir una mica de julivert picat per sobre. I jo li he posat una cullerada petita d'allioli.
6 comentaris:
Quin gran recurs les llegums, tan fredes com calentes.
Encara que no et comenti m’agrada molt el teu blog.
Una abraçada,
És una recepta ben bona i senzilla. Fantàstica!
Marta
Hola guapisima!!
Todo por una buena causa.
Besos
Hola guapisima!!
Todo por una buena causa.
Besos
Una recepta molt bona i ben econòmica. Me l'apunte!!
JO l'he fet i es bonisssssim....
Publica un comentari a l'entrada