*

Aquest bloc va néixer un 4 de gener de 2007

Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.
Aquí, des de sempre, a part dels professionals que escriuen en mitjans de comunicació, hi ha hagut sempre el “boca a boca”. Aquest blog pretén (no sé si ho aconsegueix) això, ser el “boca a boca”. Un bon complement al que es publica en mitjans de comunicació. Com sempre ha estat a casa nostre.

dissabte, 2 de març del 2013

Pastís de bledes i roquefort

Un cop més el plaer de cuinar amb productes de La Tavella, bledes i ous, ous de gallines felices. També les cebes éren ecològiques. El roquefort era Société Baragnaudes, per mi un dels millors que es poden trobar comercialitzats en supermercats, però això si, supermercats francesos. Aquest formatge no es comercialitza fora de França, és molt difícil trobar-lo, jo el compro a Andorra on també es pot trobar fàcilment i a bon preu. Aquí el venen en algunes xarcuteries delicatessen a preus exorbitants, no val la pena comprar-los-hi.

Ingredients: 
- una massa de pasta brisa 
- quatre ous 
- 200 ml. de nata líquida (35%) 
- un manat gran de bledes 
- una ceba de figueres mitjana 
- 75 gr. de Roquefort Baragnaudes 
- 50 gr. de Parma ratllat 
- una mica de sal 
- oli d’oliva verge 
- espècies al gust: gingebre, canyella, pebre...

Rentem bé les bledes i les piquem ben fines. Reservem.

En una paella gran posem un rajolí d’olí i la ceba amb un polsim de sal. Tapem i deixem coure a foc lent. Abans no estigui la ceba cuita del tot, hi afegim les bledes. Tornem a tapar i deixem coure en el seu propi vapor a foc lent.

En un bol posem la nata líquida, els ous, les espècies, el roquefort i ho triturem amb l’ajut d’un braç mecànic. Reservem.

Estenem la massa brisa sobre un motlle adient. Quan les bledes estiguin gairebé cuites, sense perdre el seu color verd, les deixem refredar i les afegim a la barreja d’ous i nata. Barregem bé.

Ho tirem dins del motlle amb la massa brisa. Repartim bé la barreja i a sobre hi posem el formatge de Parma ratllat.
Enfornem a 180ºC uns 40 minuts. Vigilem que no quedi massa cremat de sobre, si cal el tapem a un paper d’alumini al final de la cocció per que no quedi massa torrat.

5 comentaris:

Paprika en la cocina ha dit...

Hola Sara María, una receta original y muy rica con añadir ese buen queso que has puesto, si la materia prima es de calidad el resultado es mucho mejor. Lástima que no tenga ese queso por aquí, pero lo sustituiré por lo que mejor encuentre.
Muchos besos.

A peu coix. Núria Sagués ha dit...

Què bo!

La Cuina Violeta ha dit...

Hola Sara,
Tens raó: jo també sóc molt especial amb el roquefort. Un pastís ben bo!
Nani

JUEGO DE SABORES ha dit...

Muy rico!! Tiene que ser una combinación de sabores buenísima!
Ana de JUEGO DE SABORES

La Tavella ha dit...

Excepcional! L'hem tastat i ha quedat moooolt bo :) Bona Setmana Santa, xef!

Segueixen aquest bloc