*

Aquest bloc va néixer un 4 de gener de 2007

Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.
Aquí, des de sempre, a part dels professionals que escriuen en mitjans de comunicació, hi ha hagut sempre el “boca a boca”. Aquest blog pretén (no sé si ho aconsegueix) això, ser el “boca a boca”. Un bon complement al que es publica en mitjans de comunicació. Com sempre ha estat a casa nostre.

diumenge, 15 de desembre de 2013

Hamburguesa, calçot i pa amb tomàquet

(Versión en castellano al final)
Al passat Fòrum Gastronòmic de Girona, vaig poder provar l’oli Cornicabra DO Montes de Toledo, no coneixia la denominació i em va sorprendre. L’oliva Cornicabra és de creixement lent i es cultiva en antigues plantacions tradicionals, el que dona un rendiment baix però una gran qualitat.
La DO Montes de Toledo a convocat un concurs de receptes, ens varen enviar dues ampolles d’oli d’aquesta denominació i hem hagut de fer una recepta en la qual fem servir aquest oli. La primera és aquesta, una hamburguesa al punt amb uns calçots confitats sobre un llit de tomàquet raf i una llesca de pa de pagès torrat.


Ingredients:
- una llesca de pa de pagès 
- 150 gr. de carn de vedella picada 
- un all picat 
- una cullerada de postres de julivert picat 
- un tomàquet raf petit 
- dos calçots 
- oli d’oliva DO Montes de Toledo 
- sal Primer pelem els calçots i els tallem en tires fines i llargues. 

En una paella posem una cullerada d’oli DO Montes de Toledo, salem i tapem. Deixem que es vagi fent en el seu propi vapor.

En un bol barregem la carn picada amb l’all i el julivert. Li donem forma d’hamburguesa.
Torrem la llesca de pa lleugerament.
Tallem el tomàquet a rodanxes ni massa fines, ni massa gruixudes, i les posem sobre la llesca de pa. Amanim amb un raig d’’oli i un polsim de sal.
A sobre hi posem els calçots confitats.

En una paella amb molt poc oli, fregim l’hamburguesa, a foc alt per tal que es torri de fora i quedi crua de dins, si la voleu més cuita la podeu coure més, però a mi m'agrada ben crueta. Salem.
Posem l’hamburguesa sobre la llesca amb tomàquet i calçots.
Ho acabem amb un rajolí d’oli i llestos.

Versió castellana: 
En el pasado Forum Gastronòmic de Girona pude probar el aceite Cornicabra DO Montes de Toledo, no conocía la denominación y me sorprendió . La aceituna Cornicabra es de crecimiento lento y se cultiva en antiguas plantaciones tradicionales, lo que le da un rendimiento bajo pero una gran calidad.
La DO Montes de Toledo ha convocado un concurso de recetas, nos enviaron dos botellas de aceite de esta denominación y hemos tenido que hacer una receta en la que usamos este aceite. La primera es ésta: una hamburguesa al punto con unos calçots (una espècie de cebolla tierna típica de la zona de Tarragona) confitados sobre un lecho de tomate raf y una rebanada de pan de payés tostado.
Ingredientes: 
- Una rebanada de pan de payés 
- 150 gr de carne de ternera picada 
- Un ajo picado 
- Una cucharada de postre de perejil picado 
- Un tomate raf pequeño 
- Dos calçots 
- Aceite de oliva DO Montes de Toledo 
- Sal 
Primero pelamos los calçots y los cortamos en tiras finas y largas. En una sartén ponemos una cucharada de aceite DO Montes de Toledo, salamos y tapamos. Dejamos que se vaya haciendo en su propio vapor.
En un bol mezclamos la carne picada con el ajo y el perejil. Le damos forma de hamburguesa.
Tostamos ligeramente la rebanada de pan.
Cortamos el tomate en rodajas, ni demasiado finas, ni demasiado gruesas, y las ponemos sobre la rebanada de pan. Aderezamos con un chorro de aceite y una pizca de sal. Encima los calçots confitados.
En una sartén con muy poco aceite, freímos la hamburguesa, a fuego alto para que se tueste de fuera y quede cruda por dentro. Salamos.
Ponemos la hamburguesa sobre la rebanada con tomate y calçots confitados. Lo acabamos con un chorrito de aceite y listos.

Segueixen aquest bloc