*

Aquest bloc va néixer un 4 de gener de 2007

Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.
Aquí, des de sempre, a part dels professionals que escriuen en mitjans de comunicació, hi ha hagut sempre el “boca a boca”. Aquest blog pretén (no sé si ho aconsegueix) això, ser el “boca a boca”. Un bon complement al que es publica en mitjans de comunicació. Com sempre ha estat a casa nostre.

dijous, 27 de febrer del 2014

Truita de botifarra d'ou - Dijous llarder

Va ser un dijous llarder, que va caure al febrer, que ara fa uns nou anys em varen fer la reducció d'estomac.
De pesar uns 136 quilos he passat a pesar entre 85 i 90 quilos, amb la conseqüent millora especialment en mobilitat, ja que no patia cap dels altres problemes físics que comporta l'excés de pes, com ara diabetis o colesterol.
Una decisió proposada per l'endocrinòleg del CAP que em va costar prendre, i que ara, recomano, això si, no pas en llocs on no hi ha una pràctica, seguiment i control de l'operació en condicions. Recomano fer-ho per la Seguretat Social, tal com ho vaig fer jo. 
A mi em varen operar a l'Hospital del Mar, i sort que estava en mans de professionals per què vaig tenir un petit problema força usual que varen saber detectar al moment i posar-hi solució ràpidament.
Un gran equip de professionals, tant metges com infermeres, als quals vull agrair les seves atencions els quatre dies que hi vaig ser ingressada.
La recuperació és dura per què s'ha de tornar a aprendre a menjar, tal nadó, però, com dic, ho recomano.
Avui dijous llarder, he dut una botifarra d'ou a la feina. Hi he fet un petit canvi, he daurat els talls de botifarra a la paella abans de fer la truita.


Ingredients: 
- 200 – 250 gr de botifarra d'ou 
- sis ous 
- oli d'oliva i sal 

Tallar a rodanxes la botifarra d'ou i passar-les per la paella antiadherent sense oli. Daurar-les lleugerament. 

Batre els ous en un bol, salar i afegir-hi les rodanxes de botifarra. Deixar-ho reposar un moment.

Escalfar oli en una paella i afegir-hi la barreja d'ous i botifarra. Deixar coure lentament tot sacsejant la paella de tant en quant per tal que no s'enganxi.
Quan per sota ja és cuita la girem amb ajut d'una tapa d'olla plana o plat pla.

Un cop cuita la servim, malgrat que és ben bona freda també!

6 comentaris:

Tapa't de tapes ha dit...

jo crec que això que avui expliques és una experiència que pot ajudar molta gent que, com et passava a tu, el pes li va dificultar el viure amb normalitat. És, a més, un acte de valentia haver fet l'operació, i és clar, és molt grafiticant veure't ara feliç fent aquestes fantàstiques truites de botifarra que, avui sense dubte, no ens podem deixar perdre, per tradició! Molt bona idea, això de passar-les per la planxa. Un petó.

Sara Maria ha dit...

Gràcies Marina!!! Petons

Unknown ha dit...

Vas ser molt valent en prendre aquesta decisió i me n'alegro que la teva experiència a l'Hospital del Mar fos positiva. La truita bonissima!!. Petons !!

Sara Maria ha dit...

Petons José!!

Marisabel ha dit...

Quan un es trova malament i va empitjorant ha de pendre decisions que a vegades costen i s'han de meditar molt. Tu ho vas fer per millorar i segur que ara et trovas molt millor, felicitats, la truita espectacular,

La Cuina de l'Olga ha dit...

Sara, què valenta!!!!
Aquesta truita és autèntica de dijous gras!!!! Deliciosa!!!
Petons,
Olga

Segueixen aquest bloc