Per motius familiars fa un temps que hem de passar pel Vallès de tant en quant. Aleshores aprofitem per anar al Mercat Ecològic del Vallès que es realitza cada dissabte, en torn rotatiu, a diverses localitats del Vallès: Sant Quirze del Vallès (1r dissabte de mes), Cerdanyola del Vallès (2n dissabte), Barberà del Vallès (3r dissabte) i Rubí (4t dissabte). Hi comprem verdures de proximitat cultivades per gent que estima la terra. Aquesta crema és feta amb unes remolatxes que hi vaig comprar.
Ingredients:
- 6 remolatxes petites
- 3 porros petits
- un litre de brou de pollastre ecològic Aneto
- dues cullerades soperes plenes de crema agre
- un poma reineta
- sal
- oli d'oliva verge
Ho vaig fer pel camí ràpid sense daurar els porros abans o bullir les remolatxes apart amb pell.
Pelar i tallar a daus les remolatxes, tallar els porros (jo deixo una bona part de la tija) a trossos petits.
Posar els daus de remolatxa i els porros en una olla al foc amb el brou de pollastre, tapar.
Deixar que bullin fins que la remolatxa estigui cuita, tot depèn de la mida dels daus.
Apagar el foc i deixar que es refredi una mica tot infusionant-se.
Un cop s’ha refredat hi afegim la poma pelada a trosso, i la crema agre. Triturem bé, jo ho vaig triturar amb el got americà per que em deixa una textura finíssima que m'agrada molt.
Corregim de sal i ho guardem a la nevera fins al moment de servir.
Al servir m’hi vaig posar un rajolí d'oli d'oliva verge, i l'acompanyant unes gotes de llimona.
Un lloc on trobar temptacions culinàries, receptes senzilles, meves i dels meus amics que me les han enviat, trobades arreu, catalanes, del món, inventades i familiars. A tots un bon profit!
*
Aquest bloc va néixer un 4 de gener de 2007
Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.Aquí, des de sempre, a part dels professionals que escriuen en mitjans de comunicació, hi ha hagut sempre el “boca a boca”. Aquest blog pretén (no sé si ho aconsegueix) això, ser el “boca a boca”. Un bon complement al que es publica en mitjans de comunicació. Com sempre ha estat a casa nostre.
Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Segueixen aquest bloc
Els meus blogs a la premsa
- Revista Sentits - gener 2014
- Generació Digital del canal 33, 28 de setembre de 2011
- Al minut 1'24" surt la imatge del bloc - La Malla
- Delicies del Rebost a "Descobrir Cuina"
- Blocaires gastronòmics a "Descobrir Cuina"
- Bloc de Club de Cuines, 17 de març de 2010
- Bloc del Club de Cuines, 22 de juny de 2009
- Els meus blogs a La Vanguardia
- Ràdio Arenys. 22 desembre 2008 (11h) han parlat de Delícies del rebost
- El món RAC1. 29 de gener e 2009 (7.55h) parlen de Delícies del rebost (audio a sota)
- Directo al Paladar, 30 de març de 2010
1 comentari:
Sembla molt bona, aqueta crema! Sóc del Vallès i encara no m'he deixat caure pel mercat rotatiu... segur que val molt la pena, a veure si l'enxampo aviat. Petons!
Publica un comentari a l'entrada