Catalunya té un munt de receptes
d'aprofitament, els tradicionals canelons de Sant Esteve o, fins i
tot, el pa amb tomàquet, en són un bon exemple. Aixó si, tantes
cases com maneres diferents de fer una recepta.
Aquests dies arreu hi ha receptes
d'aprofitament de castanyes i moniatos. Aquesta és una més. Se'n
poden fer mil variacions, especiar-la amb curry i alguna altre
espècie, posar un brou més fort, afegir-hi porros...
- dos moniatos cuits
- unes dues cullerades soperes de creme
fraiche
- entre mig i tres quarts de litre de
brou de ceba Aneto
- un grapat de pinyons
- un grapat de rossinyols
- uns daus de cansalada viada
- sal
- pebre
Posar en un pot el brou a escalfar, no
cal que bulli. Afegir-hi els moniatos pelats i triturar amb el braç
elèctric. Afegir la creme fraiche i triturar. Salpebrar al gust.
Deixar reposar.
En una pealla fregir els daus de bacon,
retirar. Saltejar en la grassa que han deixat els rossinyols, quan ja
hagin perdut una mica d'aigua afegir els pinyons.
Servir la crema de moniato en un bol,
amb una cullerada de cansalada i una de la barreja de bolets i
pinyons.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada