*

Aquest bloc va néixer un 4 de gener de 2007

Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.
Aquí, des de sempre, a part dels professionals que escriuen en mitjans de comunicació, hi ha hagut sempre el “boca a boca”. Aquest blog pretén (no sé si ho aconsegueix) això, ser el “boca a boca”. Un bon complement al que es publica en mitjans de comunicació. Com sempre ha estat a casa nostre.

divendres, 27 d’octubre del 2017

Risotto de pedrers d'ànec confitat amb foie micuit

Aquesta és una recepta sense masses quantitats per què va ser feta per la necessitat de calmar els nervis, un dia que, gairebé tothom, varem estar amb l'ai al cor... Ha estat feta amb el que tenia a casa, i gràcies a uns bons amics que me'l varen dur, tenia el micuit i el vi blanc al rebost! L'arròs el més adient d'entre els que tenia, hagués estat millor els italians per fer el risotto, tampoc pecorino i he fet servir parmesà.

Ingredients:
- brou Aneto de pollastre
- vi blanc
- arròs bomba
- una llauna de pedrers d'ànec confitats
- foie micuit
- una ceba de figueres
- mantega
- sal i pebre
- parmesà ratllat

En una cassola alta posar una cullerada de mantega i la ceba picada molt fina, salar lleugerament. Posar-la al foc i vigilar que no es cremi la ceba, just fins que comença a transparentar.

En un pot posar el brou de pollastre al foc.

Afegir a la cassola els pedrers d'ànec tallats petits. Deixar coure una estona, els pedrers ja estan cuits però els hi donem unes voltes i afegim l'arròs.
Donem unes voltes i afegim el vi blanc.

Quan hagi evaporat, anem afegin brou bullint de mica en mica, no deixem de remenar l'arròs.
Hem de tenir en compte el temps de cocció de l'arròs i no passar-nos, els arrossos italians per risotto aguanten molt la cocció, i el que s'hi assembla més a casa nostra, és el bomba, però no aguanta tant.

Anem afegint brou a mida que veiem que se'l beu. Quan faltin pocs minuts (uns cinc) per acabar de coure l'arròs afegim el micuit. Continuem donant voltes i, si veiem que en necessita, afegint brou en petites quantitats per donar temps a que l'assumeixi. Corregir de sal i afegir una mica de pebre; cal tenir en compte que el formatge que afegirem ja pujarà el gust de salat.


Fora del foc afegir el parmesà ratllat, remenar per que es desfaci i integri.

Segueixen aquest bloc