*

Aquest bloc va néixer un 4 de gener de 2007

Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.
Aquí, des de sempre, a part dels professionals que escriuen en mitjans de comunicació, hi ha hagut sempre el “boca a boca”. Aquest blog pretén (no sé si ho aconsegueix) això, ser el “boca a boca”. Un bon complement al que es publica en mitjans de comunicació. Com sempre ha estat a casa nostre.

dijous, 24 de maig del 2018

Arròs especiat d'Anjalina Chugani al Cook&Travel Festival


El cap de setmana del 12 i 13 de maig, a l'Antiga Fàbrica Damm, es a celebrar, per primer cop, el FestivalCook&Travel


Aquest festival vol ser una mostra per les diferents cuines internacionals que es poden trobar a Barcelona.
El Gastromarket, una fira d'empreses i botigues que mostren els seus productes alimentaris, llibres de cuina, estris... Tot per poder viatjar gastronòmicament sense sortir de casa.

I per si vols més informació, tallers i xerrades gastronòmiques, amb cuiners d'arreu que treballen a Barcelona, experts gastronòmics, delegats de turisme que ens presenten els seus països...

I encara més, cuines del món, una mostra de les diferents cuines d'arreu que podem trobar a Barcelona; restaurants de Barcelona ofereixen tastets dels seus plats i donen a conèixer, a voltes, gastronomies que no coneixes.

I també un racó de fotografia, amb consells per millorar les fotos tant de plats com de viatges, i una mostra de equipaments per fer-ho.

Restaurants mexicans, peruans, hindús, japonesos, vietnamites, grecs, fenicis, suecs... Es farà difícil esperar l'edició de l'any vinent.

No deixeu de visitar el seu web per veure tot el que ha ofert aquesta primera edició.

Una botiga, una on trobar bones espècies i productes asiàtics, JK Asia Foods.

Per escollir un plat, sense detriment dels altres, la carn de ren del restaurant Pappa Sven, sorprenentment bona.
Una xerrada amb realització de les receptes, per l'explicació detallada dels plats i les seves receptes, en Joao Alcantara del restaurant brasilé FOgO, una actualització de plats tradicionals molt atractiva.

Un taller, el d'Anjalia Chugani i la cuina de les espècies de l'Índia.

I justament d'aquest últim taller és la recepta que ara us presento. Potser sorprèn la quantitat de suc de llimona, però no us espanteu, queda completament integrat amb els altres gustos.

Una nota abans de començar: el curri com a barreja d'espècies és un invent britànic (karri, en hindi, vol dir salsa lleugera).
A l'Índia, cada casa té la seva barreja d'espècies, i els britànics, que posen salsa a diferents plats, siguin de carn, verdures o peix, van convertir el curri en el seu plat nacional a l'Índia.

La cuina hindú l'ha adoptat per que facilita l'explicació a orient de la utilització d'espècies diverses en un mateix plat.
El curri que fem servir en aquesta recepta no té res a veure amb aquesta barreja d'espècies, és un arbre originari de la Índia, amb nom científic Murraya koenigii, i a part dels usos gastronòmics també es fa servir en la medicina ayurvèdica per les seves qualitats antiiflamatòries, antidiabètiques, i protector del fetge, entre d'altres.
En vaig trobar de seques al JK Asian Foods.

Ingredients:
- 500 grams d'arròs basmati ja cuit (jo vaig posar arròs gessamí)
- 1 cullerada de llavors de mostassa
- 10 fulles de curri fresc, o sec (el meu cas)
- el suc de 2 o 3 llimones (jo en vaig posar 2)
- 1 cullerada de cúrcuma en pols
- 2 cullerades de cacauets repelats
- coriandre fresc picat
- oli de girasol
- sal


Escalfar una paella gran i afegir oli fins a cobrir la base.
Un cop calent, afegir les llavors de mostassa i esperar fins que “saltin”. S'ha de vigilar per tal que no es cremin, és molt ràpid.
Afegir les fulles de curri, volta i afegir el suc de llimona i la cúrcuma. Barrejar ràpidament.
Afegir l'arròs cuit, abaixar el foc, i afegir sal al gust i els cacauets.
Afegir el coriandre fresc i servir.

1 comentari:

Elisa ha dit...

Como siempre publicando grandes recetas :)

Segueixen aquest bloc