*

Aquest bloc va néixer un 4 de gener de 2007

Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.
Aquí, des de sempre, a part dels professionals que escriuen en mitjans de comunicació, hi ha hagut sempre el “boca a boca”. Aquest blog pretén (no sé si ho aconsegueix) això, ser el “boca a boca”. Un bon complement al que es publica en mitjans de comunicació. Com sempre ha estat a casa nostre.

dissabte, 29 de setembre del 2018

Escabetx de conill a la cervesa

Amb aquesta recepta participo al setè concurs de que a revista Cuina convoca en motiu de la Festa del porc i la cervesa de Manlleu. 

M'acaben de comunicar que en sóc finalista!!

He fet servir la cervesa per que, quan la vaig provar, li vaig notar un gust de bosc i volia fer un escabetx amb moltes herbes aromàtiques i aquesta cervesa li potencia els seus aromes.
Per qué l'escabetx amb gust a bosc? Quan era petita, el meu oncle que era caçador, ens duia de tant en quant, un conill de bosc o llebre. La mare el guisava amb una punta de vinagre. Recordo perfectament el gust fort de la seva carn, i l'aroma de bosc que tenien.

ACTUALITZACIÓ: 

Em van comunicar que era finalista, i cap a Manlleu s’ha dit. Allà, tot visitant la Fira del Porc i la Cervesa vaig poder veure que l’elaborador de la cervesa que he fet servir també la distribueix amb el seu nom CervesaArtesana Minera, en concret és la Minera Avet-Hefeweizen, la qual, segurament, és més fàcil de trobar.

I finalment, una sorpresa, vaig guanyar el premi a la Millor recepta tradicional del concurs!!!



Ingredients:

- mig conill
- un porro
- una ceba tendra
- una pastanaga
- una branca d'api
- herbes aromàtiques (romaní, farigola, llorer, salvia, estragó... al gust)
- dos grans d'all
- un got i mig de cervesa
- un got de vinagre de Jerez
- oli d'oliva verge
- sal i pebre

En una cassola de fang enrossir el conill tallat a trossos grans, salaprebat. Reservar.

Tallar el porro i la pastanaga a trossos no massa petits, posar-los a la cassola on hem fregit el conill amb els dos grans d'all sense pelar.
Tallar igual la branca d'api i afegir-la.
Tallar la ceba en juliana i afegir a la cassola.
Salar i afegir les herbes aromàtiques.

Quan estiguin fetes, afegir-hi la cervesa i el vinagre, remenar i afegir el conill.
Abaixar el foc i esperar que faci xup-xup, deixar uns minuts i apagar el foc. Deixar reposar, millor fins l'endemà.

Bon profit!

Segueixen aquest bloc