Amb aquesta recepta participo al setè concurs de que a revista Cuina convoca en motiu de la Festa del porc i la cervesa de
Manlleu.
M'acaben de comunicar que en sóc finalista!!
He fet servir la cervesa per que, quan la vaig provar, li vaig notar un gust de bosc i volia fer un escabetx amb moltes herbes aromàtiques i aquesta cervesa li potencia els seus aromes.
Per qué l'escabetx amb gust a bosc? Quan era petita, el meu oncle que era caçador, ens duia de tant en quant, un conill de bosc o llebre. La mare el guisava amb una punta de vinagre. Recordo perfectament el gust fort de la seva carn, i l'aroma de bosc que tenien.
ACTUALITZACIÓ:
M'acaben de comunicar que en sóc finalista!!
He fet servir la cervesa per que, quan la vaig provar, li vaig notar un gust de bosc i volia fer un escabetx amb moltes herbes aromàtiques i aquesta cervesa li potencia els seus aromes.
Per qué l'escabetx amb gust a bosc? Quan era petita, el meu oncle que era caçador, ens duia de tant en quant, un conill de bosc o llebre. La mare el guisava amb una punta de vinagre. Recordo perfectament el gust fort de la seva carn, i l'aroma de bosc que tenien.
ACTUALITZACIÓ:
Em van comunicar que era finalista, i cap a Manlleu s’ha
dit. Allà, tot visitant la Fira del Porc i la Cervesa vaig poder veure que l’elaborador
de la cervesa que he fet servir també la distribueix amb el seu nom CervesaArtesana Minera, en concret és la Minera Avet-Hefeweizen, la qual, segurament,
és més fàcil de trobar.
I finalment, una sorpresa, vaig guanyar el premi a la Millor recepta
tradicional del concurs!!!
Ingredients:
- mig conill
- un porro
- una ceba tendra
- una pastanaga
- una branca d'api
- herbes aromàtiques (romaní, farigola,
llorer, salvia, estragó... al gust)
- dos grans d'all
- un got i mig de cervesa
- un got de vinagre de Jerez
- oli d'oliva verge
- sal i pebre
En una cassola de fang enrossir el
conill tallat a trossos grans, salaprebat. Reservar.
Tallar el porro i la pastanaga a
trossos no massa petits, posar-los a la cassola on hem fregit el
conill amb els dos grans d'all sense pelar.
Tallar igual la branca d'api i
afegir-la.
Tallar la ceba en juliana i afegir a la
cassola.
Salar i afegir les herbes aromàtiques.
Quan estiguin fetes, afegir-hi la
cervesa i el vinagre, remenar i afegir el conill.
Abaixar el foc i esperar que faci
xup-xup, deixar uns minuts i apagar el foc. Deixar reposar, millor
fins l'endemà.
Bon profit!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada