Per la mida de la massa de pizza que he fet servir, nou sardines és suficient, si voleu en podeu posar unes quantes més.
Ingredients:
- 9 sardines fresques netes
- 1 massa de pizza Finíssima Buittoni
- 3 cullerades soperes de sofregit de
tomàquet
- 2 porros (la part blanca)
- julivert
- alls
- mantega
- oli d'oliva
- sal
- anet
- vi blanc
En un bol amb aigua freda, posar les
sardines per que perdin la sang. Anar canviant l'aigua fins que no
s'enterboleixi.
Encendre el forn a 220ºC (temperatura
que recomana el paquet de la massa de pizza).
Picar ben petits els porros i posar-los
a confitar amb la mantega i un rajolí d'oli. Salar. Deixar que
treguin l'aigua. Afegir un raig de vi i deixar que s'evapori. Afegir
l'anet, un minut i reservar.
Treure les espines de les sardines, jo
he demanat a la peixatera que me les netejes (sense cap ni tripa),
així sols he hagut de treure-lis les espines i deixar els filets.
Picar el julivert i els alls ben
petits.
Estendre la massa de pizza en una
safata per anar al forn.
La pintem amb el sofregit de tomàquet
(podem ser generosos). A sobre estenem el porro confitat.
Repartim les sardines i salem. A sobre
empolsinem amb el julivert i l'all.
Abans de posar al forn, posem per sobre
un rajolí d'oli.
10 minuts al forn i llestos.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada