Aquest xampinyons marinats, gairebé són escabetxats
depenen de la quantitat de vinagre o suc de llimona que hom li posi. Jo en poso
poc per que no m’agrada massa, i per això els anomeno “marinats”. Són ideals
per acompanyar algunes carns i per afegir a les amanides.
Ingredients:
- xampinyons
- all
- oli d’oliva verge
- vinagre (jo he posat vinagre de mel, però que no sigui
de Mòdena) o suc de llimona
- mostassa antiga (pot
ser de Dijon)
- fulles de romaní
- fulles de romaní
- sal i pebre al gust
Les quantitats seràn segons la quantitat de xampinyons i segons us agradi, més o menys, el gust de vinagre, la fortor de mostassa o all...
El líquid a omplert una mica més de la meitat del pot ple dels xampinyons.
Es netegen i tallen a quarts dels xampinyons, si són grans, si són petits es poden posar sencers.
El líquid a omplert una mica més de la meitat del pot ple dels xampinyons.
Es netegen i tallen a quarts dels xampinyons, si són grans, si són petits es poden posar sencers.
Es posen en un pot de vidre que tanqui bé (haurem d’anar
sacsejant algun que altre cop).
Es barregen els altres ingredients, menys les fulles de romaní, amb el braç elèctric
i s’afegeixen al pot, junt amb les fulles de romaní. Es tanca i es sacseja.
Guardar-lo a la nevera, tot sacsejant-lo algun cop per
que el líquid impregni tots els xampinyons.
Al dia següent ja es poden començar a consumir.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada