*

Aquest bloc va néixer un 4 de gener de 2007

Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.
Aquí, des de sempre, a part dels professionals que escriuen en mitjans de comunicació, hi ha hagut sempre el “boca a boca”. Aquest blog pretén (no sé si ho aconsegueix) això, ser el “boca a boca”. Un bon complement al que es publica en mitjans de comunicació. Com sempre ha estat a casa nostre.

dimecres, 14 de març del 2007

Porcell al forn

Aquesta recepta la va donar el José Andrés en un dels seus programes, la trobo d’allò més senzilla i promet.

Ingredients:
- ½ porcell
- una manat d’alls
- llorer, romaní, julivert, frescos
- mantega de porc pomada
- branques de llorer sense fulles

Es piquen els alls en un morter amb una mica de sal. Si li afegeixen el llorer, romaní i julivert, es continua picant. Finalment se li afegeix la mantega de porc. Reservar.

El forn es prepara amb una safata inferior on poder-hi posar líquid, i una graella una mica més amunt (a uns cinc dits), amb unes fustes (que hauran estat tota la nit en aigua) on es posarà el porcell (que no ha de tocar el líquid). S’hi poden afegir unes branques de llorer sense fulles per tal que donin aroma al porcell.

Com a líquid es posa cervesa, una mica de vi blanc i el suc d’una llimona.

Es pinta el porcell amb la barreja del morter i es posa sobre les fustes i branques de llorer amb la pell a baix.
1h 30 minuts a 180ºC.

Es dona la volta al porcell, amb la pell cap a dalt.
40 minuts a 200ºC.

Un cop acabada al cocció es redueixen els líquids i es colen, es serveix la salsa resultant a part.

El porcell es serveix tallat a trossos, la tradició diu que s’ha de tallar amb el perfil d’un plat blanc...

Segueixen aquest bloc