*

Aquest bloc va néixer un 4 de gener de 2007

Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.
Aquí, des de sempre, a part dels professionals que escriuen en mitjans de comunicació, hi ha hagut sempre el “boca a boca”. Aquest blog pretén (no sé si ho aconsegueix) això, ser el “boca a boca”. Un bon complement al que es publica en mitjans de comunicació. Com sempre ha estat a casa nostre.

dilluns, 1 de setembre del 2008

Pastís de xocolata

Del llibre "Cuinar per ser feliç", té la particularitat de no dur farina.

Ingredients:
- 12 rovells d'ou
- 70 gr. de sucre
- 9 clares
- 70 gr. de sucre
- 135 gr. de xocolata de cobertura
- 30 gr. de cacau pur en pols

Batre els 12 rovells d'ou amb 70 gr. de sucre.
Muntar les 9 clares d'ou amb els altres 70 gr. de sucre.
Desfer al bany maria o al microones la xocolata de cobertura (40ºC).

Barrejar el batut de rovells amb un terç de les clares muntades. Afegir-hi la xocolata de cobertura desfeta. Afegir el cacao en pols. Finalment la resta de les clares muntades.

Abocar la mescla en motlles individuals o en un de gran de 20 cm. de diàmetre.

Si és en motlles individuals, coure al forn a 170ºC durant 8 minuts.
Si s'ha emmotllat en gran, coure al forn a 170ºC durant 25 minuts.

10 comentaris:

Striper ha dit...

Ostres sembla que sortira bonisimm.

La cuina vermella ha dit...

Sara Maria, que estàs fent el llibre de la Rusqui per capítols???
Ja vaig veure aquest pastís, però ostres són molts ous els que utilitza!!! petons!

Sara Maria ha dit...

Cuina Vermella: senzillament estic fent el repàs de les recepte que he fet o provat del llibre... Us asseguro que aquest pastís val la pena, malgrat la quantitat d'ous que fa servir!

xaro ha dit...

Bonísim, però el colesterol deu pujar un munt, no???

Francesc ha dit...

Ai, això del colesterol... No ho sé, només de veure eixa foto de la xocolata desfeta... en fi, que no he llepat la pantalla de l'ordinador per vergonya. Salutacions.

Sara Maria ha dit...

La veritat és que la foto està per llepar...

No tot són postres ha dit...

L'he fet i us he de dir que és una passada de bo!!! Alta cuina.
Me'l deixes penjar al meu blog? Ja diré que me l'he copiat de tu!
PTNTS
Dolça

Anònim ha dit...

Hola Sara Maria! Una pregunta: quina xocolata de cobertura vas fer servir? Amb llet o sense? És que, com que la Carme Ruscalleda no ho especifica, tinc dubtes. Gràcies i l'enhorabona pel blog!

Sara Maria ha dit...

Jo faig servir la xocolata de cobertura sense llet de Blasi

Anònim ha dit...

Moltes gràcies! Ja l'he fet, ha quedat boníssim! La textura és molt esponjosa, he triomfat!!!

Segueixen aquest bloc