Del curs de risottos al Club Social Caprabo, podeu veure la crònica aquí.
Ingredients:
- 350 gr. d’arròs Arborio
- 250 gr. de gambes
- 12 cloïsses
- 1 taronja
- menta fresca
- ½ ceba picada
- ½ gra d’all
- 2 gots de vi blanc
- 1 ½ l. de fumet de peix
- sal i pebre al gust
Deixem obrir les cloïsses en una paella sense aigua ni oli. Reservem.
Netegem i pelem les gambes, tot treien i reservant els caps. Reservem.
Triturem la ceba i l’all i els posem en una cassola junt amb els caps de les gambes. Hi tirem un got de vi i ho deixem coure durant 8 minuts. Ho triturem tot i ho passem pel colador xinès. Posem el resultant en una cassola i afegim l’arròs. Remenem.
Quan l’arròs comenci a daurar li afegim l’altre got de vi. Remenem. Quan s’evapori, continuem la cocció afegint cullerots de fumet (un a un), deixant-los reduir tot remenant i tornat a afegir fumet. Així uns 16 o 18 minuts. Es important evitar un excés de líquid, però tampoc ha de quedar sec, per tant, si cal, li afegim més líquid. El risotto ha de quedar lligat, és necessari que l’arròs arbori deixi anar, poc a poc, el midó. S'hi pot afegir una cullerada petita de tomàquet per donar-li color rosat.
Quan quedin uns 4 minuts per acabar la cocció, afegim les cues de les gambes netes, les cloïsses i una mica del suc de la taronja. Remenem. Corregim de sal i pebre.
El deixem reposar un minut tapat i servim.
Un lloc on trobar temptacions culinàries, receptes senzilles, meves i dels meus amics que me les han enviat, trobades arreu, catalanes, del món, inventades i familiars. A tots un bon profit!
*
Aquest bloc va néixer un 4 de gener de 2007
Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.Aquí, des de sempre, a part dels professionals que escriuen en mitjans de comunicació, hi ha hagut sempre el “boca a boca”. Aquest blog pretén (no sé si ho aconsegueix) això, ser el “boca a boca”. Un bon complement al que es publica en mitjans de comunicació. Com sempre ha estat a casa nostre.
Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Segueixen aquest bloc
Els meus blogs a la premsa
- Revista Sentits - gener 2014
- Generació Digital del canal 33, 28 de setembre de 2011
- Al minut 1'24" surt la imatge del bloc - La Malla
- Delicies del Rebost a "Descobrir Cuina"
- Blocaires gastronòmics a "Descobrir Cuina"
- Bloc de Club de Cuines, 17 de març de 2010
- Bloc del Club de Cuines, 22 de juny de 2009
- Els meus blogs a La Vanguardia
- Ràdio Arenys. 22 desembre 2008 (11h) han parlat de Delícies del rebost
- El món RAC1. 29 de gener e 2009 (7.55h) parlen de Delícies del rebost (audio a sota)
- Directo al Paladar, 30 de març de 2010
6 comentaris:
Ummm al final em decidire a fer un rissoto.
De los risottos que has puesto este es que más me gusta. Creo que lo haré..me gustan mucho los ingredientes!
Perfumat sí que ho deu ser! Podríem dir que és un mar i muntanya (gambes i cloïsses, per una banda i taronja i menta, per l'altra)!
Jo dimecres vaig penjar també un arròs amb rossellones (que podríem qualificar de més humil)
Déu n'hi do, del trio de rissotos que ens han proposat aquests dies!
De tots tres, amb quin et quedes Sara Maria?
M'encanten els risottos, aquest tambvé ha de ser boníssim. Ja veig que que vàreu aprofitar el temps. Felicitats!
sara, felicitats per l'esforç d'explicar els tres risotto que vam aprendre l'altre dia. em sumo a la pregunta del massitet, tu amb quin et quedes?
Publica un comentari a l'entrada