
Ingredients:
- 350 gr. d’arròs Arborio
- ½ ceba picada fina
- 1 manat d’espàrrecs
- 1 got de vi blanc
- 170 gr. de mantega
- 70 gr. de parmesà ratllat
- oli d’oliva
- brou vegetal suau o aigua
- sal
Netegem els espàrrecs i els bullim durant 10 minuts aproximadament. Els retirem i els tallem a tallets tot reservant-ne les puntes apart.
Reservem també el brou resultant.
En una cassola posem una mica de mantega i hi raurem la ceba.
Afegim l’arròs i el torrem durant uns 2 minuts sense deixar de remenar. Afegim el vi i continuem remenant afavorint que s’evapori.
Continuem afegint un cullerot de l’aigua de bullir els espàrrecs barrejada amb el brou vegetal, remenar fins que s’evapori i afegir-hi un altre cullerot. Es important evitar un excés de líquid, però tampoc ha de quedar sec, per tant, si cal, li afegim més líquid. El risotto ha de quedar lligat, és necessari que l’arròs arbori deixi anar, poc a poc, el midó.
Quan l’arròs porti, més o menys, 8 minuts fent-se, li afegirem els troncs dels espàrrecs tallats. Continuarem remenant. I cinc minuts després la resta de la mantega, el parmesà i les puntes els espàrrecs. Corregir de sal. Remenarem per lligar-ho, retirem del foc i tapem la cassola un minut i servirem.
4 comentaris:
Quina pinta te mmmmm.
Que bo aquest risotto d'espàrrecs!
Petonets
A mi, això dels risottos m'atura una mica. Amb les textures de l'arròs, els valencians som molt llepafils... Besades.
Ui Sara, que bo que es veu. A aquestes hores ja m'el mejaria. Gracies per la recepta vaig a llegir la cronica. Que be que ho passeu.
Petonets.
Publica un comentari a l'entrada