*

Aquest bloc va néixer un 4 de gener de 2007

Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.
Aquí, des de sempre, a part dels professionals que escriuen en mitjans de comunicació, hi ha hagut sempre el “boca a boca”. Aquest blog pretén (no sé si ho aconsegueix) això, ser el “boca a boca”. Un bon complement al que es publica en mitjans de comunicació. Com sempre ha estat a casa nostre.

dilluns, 2 de febrer del 2009

Risotto d'espàrrecs i parmesà

Del curs de risottos al Club Social Caprabo, podeu veure la crònica aquí.

Ingredients:
- 350 gr. d’arròs Arborio
- ½ ceba picada fina
- 1 manat d’espàrrecs
- 1 got de vi blanc
- 170 gr. de mantega
- 70 gr. de parmesà ratllat
- oli d’oliva
- brou vegetal suau o aigua
- sal


Netegem els espàrrecs i els bullim durant 10 minuts aproximadament. Els retirem i els tallem a tallets tot reservant-ne les puntes apart.
Reservem també el brou resultant.

En una cassola posem una mica de mantega i hi raurem la ceba.

Afegim l’arròs i el torrem durant uns 2 minuts sense deixar de remenar. Afegim el vi i continuem remenant afavorint que s’evapori.

Continuem afegint un cullerot de l’aigua de bullir els espàrrecs barrejada amb el brou vegetal, remenar fins que s’evapori i afegir-hi un altre cullerot. Es important evitar un excés de líquid, però tampoc ha de quedar sec, per tant, si cal, li afegim més líquid. El risotto ha de quedar lligat, és necessari que l’arròs arbori deixi anar, poc a poc, el midó.

Quan l’arròs porti, més o menys, 8 minuts fent-se, li afegirem els troncs dels espàrrecs tallats. Continuarem remenant. I cinc minuts després la resta de la mantega, el parmesà i les puntes els espàrrecs. Corregir de sal. Remenarem per lligar-ho, retirem del foc i tapem la cassola un minut i servirem.

4 comentaris:

Striper ha dit...

Quina pinta te mmmmm.

cocina con sabor ha dit...

Que bo aquest risotto d'espàrrecs!

Petonets

Francesc ha dit...

A mi, això dels risottos m'atura una mica. Amb les textures de l'arròs, els valencians som molt llepafils... Besades.

Boston1955 ha dit...

Ui Sara, que bo que es veu. A aquestes hores ja m'el mejaria. Gracies per la recepta vaig a llegir la cronica. Que be que ho passeu.
Petonets.

Segueixen aquest bloc