
- 12 sardines
- 1 l. d'oli d'oliva verge
- 1 dl de vinagre
- 3 alls
- 1 fulla de llorer
- una branca de farigola i/o romaní
- pebre en gra
- sal
- sajolida
- farina
Netejar les sardines de tripes i escates, eixugar-les, enfarinar-les, fregiu-les i posar-les en una cassola de terrissa.
Escampar per sobre els alls tallats a làmines, el llorer, la sajolida, la farigola, el pebre i la sal.
Cobrir-ho amb oli i el vinagre que haureu barrejat abans.
Deixar-ho coure a foc lent uns deu minuts aproximadament; les sardines han de quedar toves.
Gaurdar a la nevera fins al moment de consumir-se, millor que sigui al dia següent.
S'hi poden afegir altres herbes com faribola, romaní, julivert...
(La foto l'he treta de flickr)
9 comentaris:
A mi m'agrada molt aquest plat. Bo de veritat
En un menja que sempre que comprem sardines comprem i un cop fetes escabeix i despres una mica passades per la planxa mmmmmm.
Aquesta és la única manera de menjar-me les sardines: o en escabetx o no m'agraden!
Ara fa temps que no en faig. Me n'has fet venir ganes!
Que bons que son el escabetxos. Tinc una tonyina que no se per que no he publicat.
Sento fins i tot l'oloreta.
Petons Sara
les sardines en escabetx són un plat molt humil però difícilment superable en sabor, i tenen quantitat d'utilitats. aquestes que ens presenten devien estar sensacionals.
Hola Sara Maria!
A mi mai m'havien sortit be. Vull dir del nostre gust: massa fortes de vinagre. Ara veig que tu proposes una proporció 1 / 10 entre vinagre i oli... Les receptes que jo llegia eren 1/2 i fins i tot 1/1!!! Ho sigui, ja tinc una altre recepta teva per copiar...
Fem un llibre? A veure què diu la Mar... jajajaja
Salut!
i ben trencadetes amb pa amb tomàquet, un esmorzar de déus. petons.
Com m'agraden les sardines en escabetx, són delicioses!
Petonets
Es cert, aquestes porten, a proporció poc vinagre... A mi tampoc m'agrada el gust a vinagre!!!
Publica un comentari a l'entrada