*

Aquest bloc va néixer un 4 de gener de 2007

Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.
Aquí, des de sempre, a part dels professionals que escriuen en mitjans de comunicació, hi ha hagut sempre el “boca a boca”. Aquest blog pretén (no sé si ho aconsegueix) això, ser el “boca a boca”. Un bon complement al que es publica en mitjans de comunicació. Com sempre ha estat a casa nostre.

dilluns, 9 de febrer del 2009

Sardines en escabetx

Ingredients:
- 12 sardines
- 1 l. d'oli d'oliva verge
- 1 dl de vinagre
- 3 alls
- 1 fulla de llorer
- una branca de farigola i/o romaní
- pebre en gra
- sal
- sajolida
- farina


Netejar les sardines de tripes i escates, eixugar-les, enfarinar-les, fregiu-les i posar-les en una cassola de terrissa.
Escampar per sobre els alls tallats a làmines, el llorer, la sajolida, la farigola, el pebre i la sal.
Cobrir-ho amb oli i el vinagre que haureu barrejat abans.

Deixar-ho coure a foc lent uns deu minuts aproximadament; les sardines han de quedar toves.

Gaurdar a la nevera fins al moment de consumir-se, millor que sigui al dia següent.

S'hi poden afegir altres herbes com faribola, romaní, julivert...

(La foto l'he treta de flickr)

9 comentaris:

Francesc ha dit...

A mi m'agrada molt aquest plat. Bo de veritat

Striper ha dit...

En un menja que sempre que comprem sardines comprem i un cop fetes escabeix i despres una mica passades per la planxa mmmmmm.

Margarida ha dit...

Aquesta és la única manera de menjar-me les sardines: o en escabetx o no m'agraden!
Ara fa temps que no en faig. Me n'has fet venir ganes!

Boston1955 ha dit...

Que bons que son el escabetxos. Tinc una tonyina que no se per que no he publicat.
Sento fins i tot l'oloreta.
Petons Sara

Cuinagenerosa ha dit...

les sardines en escabetx són un plat molt humil però difícilment superable en sabor, i tenen quantitat d'utilitats. aquestes que ens presenten devien estar sensacionals.

Massitet ha dit...

Hola Sara Maria!
A mi mai m'havien sortit be. Vull dir del nostre gust: massa fortes de vinagre. Ara veig que tu proposes una proporció 1 / 10 entre vinagre i oli... Les receptes que jo llegia eren 1/2 i fins i tot 1/1!!! Ho sigui, ja tinc una altre recepta teva per copiar...

Fem un llibre? A veure què diu la Mar... jajajaja

Salut!

La cuina vermella ha dit...

i ben trencadetes amb pa amb tomàquet, un esmorzar de déus. petons.

cocina con sabor ha dit...

Com m'agraden les sardines en escabetx, són delicioses!

Petonets

Sara Maria ha dit...

Es cert, aquestes porten, a proporció poc vinagre... A mi tampoc m'agrada el gust a vinagre!!!

Segueixen aquest bloc