*

Aquest bloc va néixer un 4 de gener de 2007

Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.
Aquí, des de sempre, a part dels professionals que escriuen en mitjans de comunicació, hi ha hagut sempre el “boca a boca”. Aquest blog pretén (no sé si ho aconsegueix) això, ser el “boca a boca”. Un bon complement al que es publica en mitjans de comunicació. Com sempre ha estat a casa nostre.

dijous, 2 de juliol de 2009

Pastís de llimona amb merenga

Del curs del Club Social Caprabo amb la Mireia Carbó.

Ingredients:
Per la base
- 250 gr. de farina
- 125 gr. de mantega pomada
- 60 gr. de sucre
- 1 ou
- sal
per la merenga
- 250 gr. de sucre
- 4 clares d'ou

Per la base
Barrejar la mantega amb el sucre, l'ou i un pessic de sal. Afegir-hi la farina i treballar-ho amb les mans fins aconseguir una pilota. Deixar-la reposar a la nevera mínim 30 minuts.

Foldrar el motllo de pastissos amb un paper de forn i poseu-hi la base, afegir-hi cigrons per fer pes. Coueu-ho a forn a 180ªC, dalt i baix sense aire, durant uns 15 minuts. Treure els cigrons i acabar de coure-ho.

Posar un fons de Lemon Curd ben fi. Reservar.

Per la merenga
Barrejar el sucre amb les clares dins un bol al bany maria. Remenar fins que el sucre s'hagi fos i les clares estiguin brillants.

Batre fora del bany maria fins que es refredi i fins aconseguir una merenga. Posar la merenga dins una manega pastissera i anar fent boletes sobre la capa de Lemon Curd.

Posar de nou al forn gratinant, mig-alt, fins que la merenga agafi color. Posar a la nevera fins al moment de servir.

5 comentaris:

Chis ha dit...

Pero pero pero peroooo... que booooo! M'encanta el pastís de llimona amb merenga.
la merenga m'encanta d'uns anys ençà, abans l'odiava molt!
Per cert, el dia 1 d'agost, el dani no hi serà.

Maria ha dit...

Aquest lemon curd... que ens perd a tots..

Francesc ha dit...

En fi, que me'n menjaria un bon tall!!! Boníssim!!!

starbase ha dit...

Sensacional, simplement.

Sargantana ha dit...

M'encanta aquesta combinació d'àcid i dolç

Segueixen aquest bloc

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...