Ingredients:
Per la base
- 250 gr. de farina
- 125 gr. de mantega pomada
- 60 gr. de sucre
- 1 ou
- sal
per la merenga
- 250 gr. de sucre
- 4 clares d'ou
Per la base
Barrejar la mantega amb el sucre, l'ou i un pessic de sal. Afegir-hi la farina i treballar-ho amb les mans fins aconseguir una pilota. Deixar-la reposar a la nevera mínim 30 minuts.
Foldrar el motllo de pastissos amb un paper de forn i poseu-hi la base, afegir-hi cigrons per fer pes. Coueu-ho a forn a 180ªC, dalt i baix sense aire, durant uns 15 minuts. Treure els cigrons i acabar de coure-ho.
Posar un fons de Lemon Curd ben fi. Reservar.
Per la merenga
Barrejar el sucre amb les clares dins un bol al bany maria. Remenar fins que el sucre s'hagi fos i les clares estiguin brillants.
Batre fora del bany maria fins que es refredi i fins aconseguir una merenga. Posar la merenga dins una manega pastissera i anar fent boletes sobre la capa de Lemon Curd.
Posar de nou al forn gratinant, mig-alt, fins que la merenga agafi color. Posar a la nevera fins al moment de servir.
5 comentaris:
Pero pero pero peroooo... que booooo! M'encanta el pastís de llimona amb merenga.
la merenga m'encanta d'uns anys ençà, abans l'odiava molt!
Per cert, el dia 1 d'agost, el dani no hi serà.
Aquest lemon curd... que ens perd a tots..
En fi, que me'n menjaria un bon tall!!! Boníssim!!!
Sensacional, simplement.
M'encanta aquesta combinació d'àcid i dolç
Publica un comentari a l'entrada