De la classe del David Lienas gràcies a Bonpreu
Ingredients:
- 1 kg. de patates roselvald (o patates per fregir)
- 1/4 de botifarra negre
- 1/4 de botifarra blanca
- 30 gr. de cansalada tallada a llesques fines
- 2 alls
- sal i pebre
- oli d'oliva verge
- 400 gr. de rossinyols
- 200 gr. de foie fresc (opcional
Peleu i talleu les patates a daus d'un centímetre de costat aproximadament.
Poseu-les a bullir en aigua freda amb sal. Deixeu-les coure fins que estiguin ben toves. Escorreu-les i reserveu-les.
Mentre couen les patates, talleu les botifarres i la cansalada a daus de mig centímetre de costat aproximadament i reserveu-ho.
Poseu una cassola a escalfar amb oli d'oliva. Afegiu-hi la cansalada i deixeu coure a foc lent fins que estigui ben daurada. Afegir-hi les botifarres i els alls camisats (amb pell i aixafats). Quan els alls es comencin a daurar, retireu-los i afegiu-hi les patates ben escorregudes.
Deixar coure a foc lent, tot anant aixafant les patates amb una espàtula a la vegada que les barregeu amb les botifarres i la cansalada. Es el moment d'afegir també el foie, si es vol.
Rectificar de sal i pebre (compte amb la sal, les botifarres cuites ja salen). Reserveu-ho en calent.
En una paella escalfant a foc mig saltegeu-hi els bolets nets (no els poseu a remull en aigua), just abans de treure'ls de la paella afegiu-hi oli, sal i pebre.
Servir els bolets acompanyanat d'unes quenelles fetes amb la barreja de patata i botifarres.
Un lloc on trobar temptacions culinàries, receptes senzilles, meves i dels meus amics que me les han enviat, trobades arreu, catalanes, del món, inventades i familiars. A tots un bon profit!
*
Aquest bloc va néixer un 4 de gener de 2007
Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.Aquí, des de sempre, a part dels professionals que escriuen en mitjans de comunicació, hi ha hagut sempre el “boca a boca”. Aquest blog pretén (no sé si ho aconsegueix) això, ser el “boca a boca”. Un bon complement al que es publica en mitjans de comunicació. Com sempre ha estat a casa nostre.
Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Segueixen aquest bloc
Els meus blogs a la premsa
- Revista Sentits - gener 2014
- Generació Digital del canal 33, 28 de setembre de 2011
- Al minut 1'24" surt la imatge del bloc - La Malla
- Delicies del Rebost a "Descobrir Cuina"
- Blocaires gastronòmics a "Descobrir Cuina"
- Bloc de Club de Cuines, 17 de març de 2010
- Bloc del Club de Cuines, 22 de juny de 2009
- Els meus blogs a La Vanguardia
- Ràdio Arenys. 22 desembre 2008 (11h) han parlat de Delícies del rebost
- El món RAC1. 29 de gener e 2009 (7.55h) parlen de Delícies del rebost (audio a sota)
- Directo al Paladar, 30 de març de 2010
5 comentaris:
A Rajadell hi ha un restaurant que es famos per aquest plat.
m'encanten les patates emmascarades, les provaré amb aquest contrapunt dels bolets.
sort que ens expliques les receptes als que fem campana :)
Que bones, bones i més bones, però a més, la presentació un 10.
gràcies, doncs no vaig poder anar, ja que tenia al Pare a l'Hospital i m'ho vaig perdre.
Una abraçada,
Va ser una passada de classe, en David es especial, i et dona molta informació
Petons
Un plat tradicional amb tots els ingredients de les iaies (i les calories que això comporta).
Per cert, si teniu algun carnisser de molta confiança, demaneu-li carn de bull abans d'embotir (o d'algun bull que se li hagi estripat). El canvi es nota moltíssim, és realment brutal!
Publica un comentari a l'entrada