*

Aquest bloc va néixer un 4 de gener de 2007

Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.
Aquí, des de sempre, a part dels professionals que escriuen en mitjans de comunicació, hi ha hagut sempre el “boca a boca”. Aquest blog pretén (no sé si ho aconsegueix) això, ser el “boca a boca”. Un bon complement al que es publica en mitjans de comunicació. Com sempre ha estat a casa nostre.

dimarts, 9 de febrer del 2010

Coca de sardina amb foie caramelitzat

Aquest cop a Gadgets de cuina varem tenir la sort de gaudir del David Reartes, xef del restaurant Blanc de Tòfona. Ens va fer tres tapes que segur que us agradaran, primer la més sorprenent i especialment deliciosa.

Ingredients:
- massa brisa
- 4 unitats de sardina fumada
- 1 poma grammy smith
- 50 gr. de foie gras micuit o fresc
- sucre
- 200 ml. de reducció de balsàmic

Tallar la massa brisa al gust (al curs la va tallar en rectangles petits de dos dits d’ample) i posar al forn durant uns 12 minuts a 180ºC.

Laminar la poma ben fina amb l’ajut d’una mandolina.

Col•locar en un plat, la làmina de pasta brisa cuita, a sobre la poma, la sardina i finalment el foie (tot a la mida de la massa brisa que hem escollit).

Posar sucre per sobre el foie i caramel•litzar-lo amb l’ajut d’un soplet.

Acabar amb unes gotes de reducció de balsàmic.

La reducció de balsàmic en venen de fetes o bé es pot fer amb 1l de vinagre de mòdena i 100 gr. de glucosa, posar al foc fins aconseguir els 104ºC i llestos.

10 comentaris:

Gemma ha dit...

Ja li vaig dir al Miquel de Fem un mos que haurem de mirar d'anar tota la colla a aquestes classes... veig que en traieu molt profit!

Sara Maria ha dit...

No he trobat sardina fumada a la Boqueria, vaig marinar-les jo amb sal fumada... Si algú en troba que deixi missatge dient on si us plau!! Queda molt millor.

Sara Maria ha dit...

Gemma, el que passa és que el local és molt petit, molt. I de seguida omplen les places!

Fem un mos ha dit...

Nosaltres a la Boqueria vam trobar arengada fumada amb oli, la vam preparar i queda igual, es una mica mes compacte.
petons

Sara Maria ha dit...

Ja, també les vaig veure... Però el gust de l'arengada no m'agrada! Continuo buscant i us informo

Glòria ha dit...

Ja l'has posat!. Quina pinta que té!. Buscaré a veure si entre tots aconseguim les sardines fumades!. Ara, esperem les altres dues tapes!.

Cuinetes-Carme ha dit...

Són pintxos de categoria 10!!
Quina classe més wai oi?
Salut

Striper ha dit...

Collons quina delicia.

starbase ha dit...

Ah, una autèntica delicatessen amb personalitat!!

Sara Maria ha dit...

Ja he trobat sardines fumades!!! A La cuina d'En Garriga, al carrer Consell de Cent amb Pg. de Gràcia.
http://www.lacuinadengarriga.com
No son barates però...

Segueixen aquest bloc