Aquest cop a Gadgets de cuina varem tenir la sort de gaudir del David Reartes, xef del restaurant Blanc de Tòfona. Ens va fer tres tapes que segur que us agradaran, primer la més sorprenent i especialment deliciosa.
Ingredients:
- massa brisa
- 4 unitats de sardina fumada
- 1 poma grammy smith
- 50 gr. de foie gras micuit o fresc
- sucre
- 200 ml. de reducció de balsàmic
Tallar la massa brisa al gust (al curs la va tallar en rectangles petits de dos dits d’ample) i posar al forn durant uns 12 minuts a 180ºC.
Laminar la poma ben fina amb l’ajut d’una mandolina.
Col•locar en un plat, la làmina de pasta brisa cuita, a sobre la poma, la sardina i finalment el foie (tot a la mida de la massa brisa que hem escollit).
Posar sucre per sobre el foie i caramel•litzar-lo amb l’ajut d’un soplet.
Acabar amb unes gotes de reducció de balsàmic.
La reducció de balsàmic en venen de fetes o bé es pot fer amb 1l de vinagre de mòdena i 100 gr. de glucosa, posar al foc fins aconseguir els 104ºC i llestos.
Un lloc on trobar temptacions culinàries, receptes senzilles, meves i dels meus amics que me les han enviat, trobades arreu, catalanes, del món, inventades i familiars. A tots un bon profit!
*
Aquest bloc va néixer un 4 de gener de 2007
Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.Aquí, des de sempre, a part dels professionals que escriuen en mitjans de comunicació, hi ha hagut sempre el “boca a boca”. Aquest blog pretén (no sé si ho aconsegueix) això, ser el “boca a boca”. Un bon complement al que es publica en mitjans de comunicació. Com sempre ha estat a casa nostre.
Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Segueixen aquest bloc
Els meus blogs a la premsa
- Revista Sentits - gener 2014
- Generació Digital del canal 33, 28 de setembre de 2011
- Al minut 1'24" surt la imatge del bloc - La Malla
- Delicies del Rebost a "Descobrir Cuina"
- Blocaires gastronòmics a "Descobrir Cuina"
- Bloc de Club de Cuines, 17 de març de 2010
- Bloc del Club de Cuines, 22 de juny de 2009
- Els meus blogs a La Vanguardia
- Ràdio Arenys. 22 desembre 2008 (11h) han parlat de Delícies del rebost
- El món RAC1. 29 de gener e 2009 (7.55h) parlen de Delícies del rebost (audio a sota)
- Directo al Paladar, 30 de març de 2010
10 comentaris:
Ja li vaig dir al Miquel de Fem un mos que haurem de mirar d'anar tota la colla a aquestes classes... veig que en traieu molt profit!
No he trobat sardina fumada a la Boqueria, vaig marinar-les jo amb sal fumada... Si algú en troba que deixi missatge dient on si us plau!! Queda molt millor.
Gemma, el que passa és que el local és molt petit, molt. I de seguida omplen les places!
Nosaltres a la Boqueria vam trobar arengada fumada amb oli, la vam preparar i queda igual, es una mica mes compacte.
petons
Ja, també les vaig veure... Però el gust de l'arengada no m'agrada! Continuo buscant i us informo
Ja l'has posat!. Quina pinta que té!. Buscaré a veure si entre tots aconseguim les sardines fumades!. Ara, esperem les altres dues tapes!.
Són pintxos de categoria 10!!
Quina classe més wai oi?
Salut
Collons quina delicia.
Ah, una autèntica delicatessen amb personalitat!!
Ja he trobat sardines fumades!!! A La cuina d'En Garriga, al carrer Consell de Cent amb Pg. de Gràcia.
http://www.lacuinadengarriga.com
No son barates però...
Publica un comentari a l'entrada